Élő közvetítés
Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Azonosíthatják a csepeli áldozatokat

Rövidesen azonosíthatják a Csepelen talált ismeretlen holttesteket a szakértők, a nyomozást információikkal segíthetik a gyanúsítottak és a tanúk is.

Csibra Tibor
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy-két héten belül befejezhetik az igazságügyi szakértők az augusztusban Csepelen kihantolt négy holttest azonosítását – tudta meg lapunk. Az ügyben vizsgálatot folytató Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a jelentések elkészülte után várhatóan nyilvánosságra hozza eddigi eredményeit – közölte lapunkkal Bartha László, a testület szóvivője.
Az őrnagy lapunk kérdésére pontosította a Blikk tegnapi értesülését, amely szerint a szakemberek már több áldozatot azonosítottak, s egyről azt is tudják, hogy milyen körülmények között vesztette életét. A bulvárlap szerint a sértettet megkínozták, szemét légpuskával kilőtték, és nyakig elásták, akárcsak az ügyet kirobbantó, lapunknak nyilatkozó székely fiatalembert. Bartha László elmondta, hogy már többször meghallgatták az ügy terheltjeit, illetve tanúit, az ő vallomásaik alapján a nyomozók valóban juthattak olyan információkhoz, amelyek segítenek az áldozatok azonosításában.

*

A csepeli hajléktalankolóniában történtek miatt a hatóság három embert, B. Zsoltot, Cs. Jánost és a szerb Dragan Bajicsot gyanúsítja emberöléssel. A számlájukra írják, hogy tavaly megöltek és eltüntettek egy diósdi férfit, akinek holtteste még nem került elő. A szakemberek nem zárják ki, hogy a sértett az augusztus elején a sziget Eperföldként ismert részén kihantolt tetemek között van, de erre még nincs bizonyíték.
Bajics volt annak a csoportnak a vezetője, aki két társával együtt megkínozta, kirabolta és nyakig elásta az említett székely M. M.-et. A fiatalember ki tudott szabadulni, majd értesítette a rendőrséget. Dragan Bajicsot egy másik ügye miatt addigra már őrizetbe vette a hatóság, s ő mutatta meg az áldozatokat rejtő csepeli sír helyét. Bajics macedónként mutatkozott be a rendőröknek, valódi kiléte az Interpol adatbázisa alapján derült ki. Hazájában, Szerbiában már többször ült börtönben, utolsó büntetéséből négy éve szökött meg, majd eltűnt, és a múlt hónapban került újra a hatóságok látókörébe a Csepelen történtek miatt. A rendőrség valószínűsíti, hogy bővül az ügy érintettjeinek száma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.