Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Fővárosi segítség a Merlinnek

Makrai Sonja
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnapi ülésen határozott a Fővárosi Közgyűlés, hogy közszolgáltatási szerződés kötésével segíti az Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány, azaz a Merlin Színház munkáját, így az intézmény anyagi állapota stabilizálódhat. A kétmillió forintnyi összeget magában foglaló szerződést a december 31-ig tartó időszakra köti a főváros az intézménnyel, de lehetőséget adnak a szerződés további öt évre való meghosszabbítására is, ezáltal a nemzetközi színházi kapcsolatok kiépítésében fontos szerepet játszó Merlin Színházat a módosult előadó-művészeti törvény kedvezőbb finanszírozási kategóriába sorolhatná.
Mint ismert, a Merlin Színházat az évek óta üresen álló Átrium mozi épületébe költözteti a főváros, mivel a Gerlóczy utcai épület bérleti szerződése hamarosan lejár. A Merlinnel most kötendő közszolgáltatási szerződés azért szól december 31-ig, mert az Átrium épületére vonatkozóan két lehetősége van a színháznak: a hosszú távú bérlés vagy a megvásárlás. Magács László, a Merlin Színház igazgatója az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy az Átrium mozi színházi működésre alkalmassá tételére 50 millió forintos kölcsönt kértek az önkormányzattól. Erről azonban még folynak a tárgyalások, a következő közgyűlésre nyújtják be az előterjesztést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.