Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Lézerblokkoló: lemondott Gubcsi Lajos

Gubcsi Lajos kedden lemondott a HM Zrínyi Média Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról. A Honvédelmi Minisztérium a távozás okáról nem tájékoztatott, ám mint a napokban kiderült: Gubcsi egy gyorshajtási ügyet követően lézerblokkolót szereltetett az autójára, majd miután lelepleződött, nehezen követhető magyarázatokba bonyolódott.

Munkatársunktól
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűkszavú közleményben jelentette be a Honvédelmi Minisztérium, hogy lemondott a HM Zrínyi Média Kft. ügyvezető igazgatója. Az igazgató lemondását Hende Csaba honvédelmi miniszter elfogadta – derül ki a kormányzati portálon megjelent írásból. Gubcsi Lajos hétfőn került ismét a figyelem középpontjába, amikor az Index.hu cikket közölt arról, hogy a lézeres sebességmérők megtévesztésére alkalmas eszközt használ szolgálati autójában. A kommunikációs cég vezetője – a portál szerint – azután szereltette fel járművének rendszámtáblája mellé az eszközöket, hogy tavaly gyorshajtáson kapták a rendőrök. A írás megjelenése után Gubcsi közölte, a lézerblokkolót csapdának szánta, sosem használta. Magyarázata szerint az Index az elmúlt egy évben többször is megjelentetett olyan írásokat, amelyekhez csak a cég belső munkatársai között keresendő informátor szolgáltathatott információkat. „Ezért ez év májusában az informátor kiszűrésére olyan önvédelmi tervet fogadott el a cég belső vezetése, hogy időről időre dezinformációkkal látjuk el az akkor még ismeretlen Index-informátort. Így kerültek az ügyvezető gépkocsijára az úgynevezett lézerblokkoló kültéri elemei, csábítva a fotózásra és vele párhuzamosan a rossz hír gerjesztésére.”
A Zrínyi Média távozó vezetője nem most került először a sajtó érdeklődésének középpontjába. Idén tavasszal arról szóltak a hírek, hogy több mint egymillió forintot költöttek el a médiacég költségvetéséből a társaság ügyvezetőjének könyvére. Később az is kiderült, hogy Gubcsi Lajos kertjében rendeztek hivatalosnak feltüntetett szoboravatót. Néhány hónappal később újabb ügyre derült fény: Gubcsi bemutatta zenés Rákóczi-balladáját, amelyben a mellékszerepeket beosztottjai, köztük Isaszegi János vezérőrnagy alakították.
Mint köztudott, Gubcsi korábban a KISZ KB tagja, az MSZMP KB osztályvezető-helyettese és a Magyar Ifjúságnak, a KISZ központi lapjának a főszerkesztője is volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.