Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

FT.com
Bár a Jukosz volt csúcsvezetői hatalmas győzelemként értékelik, hogy az Európai Emberi Jogi Bíróság eljárási hibákat vett észre az ellenük lefolytatott perben, a döntés egyértelműen az orosz kormány győzelmeként értékelhető, hiszen a bírák nem látták úgy, hogy a hatalom tudatosan törekedett volna a cég tönkretételére, s törvényesnek ítélték az adókerülés megállapítását, állapítja meg a strasbourgi ítélet kapcsán a globális brit lap.

The Wall Street Journal
Ambivalensnek ítéli az európai bírák döntését az amerikai üzleti körök lapja, megállapítva, hogy egyelőre a 98 milliárd dolláros kártérítést sem látták megalapozottnak.

VOA
Elfogadja az Amerika Hangja orosz adása által megkérdezett szakértők többsége a Jukosz-ügyben hozott döntést. Thomas Remington, a Georgia állambeli Emory University professzora kiegyensúlyozottnak tartja azt, megjegyezve: az ítélet alapvetően az orosz államnak ad igazat. A pennsylvaniai egyetem orosz joggal foglalkozó professzora, William Butler azt emeli ki, a per politikai motiváltságát a sajtó és az elítéltek sulykolták a közvéleménybe, ám ez soha nem volt bizonyítható, így nem lepi meg a döntés. Nem érti a döntést, és csalódottságát hangsúlyozta ugyanakkor David Cramer, a Freedom House elnöke.

Le Point
Az euró még nem halott, Európa azonban már igen, fogalmaz a mélyülő válság kapcsán a francia lap, megjegyezve: a görög csőd megosztja a kontinenst, a tücsök és a hangya meséjéhez hasonlóan a németek, finnek, hollandok vagy franciák nem akarnak fizetni a görögök ész nélküli viselkedéséért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.