Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Röviden

MN
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köddé vált az EMFESZ pénze
Titkos céghálózat nyelte el a fénykorában évi 200 milliárdos forgalmat bonyolító EMFESZ Kft. pénzét – olvasható az Index.hu-n. Mint a hírportál közzétette, 2005 és 2009 között a magyar földgázpiac akkor még dinamikusan növekvő vállalkozása több mint 25 milliárd forintot utalt át a Brit Virgin-szigeteki Light & Power Development Inc. számlájára, ahonnan offshore-paradicsomokba bejelentett, nehezen lenyomozható cégekhez ment tovább a pénz. (MN)

Nem gyógyítottak az eszközök
Gyógyhatást tulajdonított reklámjaiban az általuk forgalmazott készülékeknek a Hippocampus-BRT Elektromágneses Biokommunikációs Kft., az Eni-Med Magyarország Bioinformatikai Kft. és az Európai Utazásinformációs Központ Szolgáltató Bt. A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a cégek tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, mivel állításaikat nem tudták alátámasztani megfelelő bizonyítékokkal. A cégeket ezért öt-, illetve kétmillió, valamint 500 ezer forint bírsággal büntette a hivatal. (MN)

Még sincs bennfentes kereskedés
Nem indít piacfelügyeleti eljárást a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az MSZP bennfentes kereskedés gyanúját felvető bejelentése kapcsán – közölte a felügyelet. Mesterházy Attila, a párt elnök-frakcióvezetője szeptember 12-én jelentette be, hogy a szervezet elnökéhez fordult, kérve, vizsgálja ki, történt-e bennfentes kereskedés Lázár János Fidesz-frakcióvezető szeptember 9-i, a devizahitelek rögzített árfolyamú, egyösszegű végtörlesztésére vonatkozó bejelentése kapcsán. (MTI)

Tavalyi árbevételt vár idén is az Univer
Hasonló árbevétellel számol az Univer Product Zrt. menedzsmentje az idén, mint a múlt évben, amikor 15,1 milliárd forintot tett ki a társaság árbevétele – közölte tegnap Molitórisz Károly, a cég vezérigazgatója. A cég adózás előtti eredménye az idei első fél évben 224 millió forintot tett ki, ami a cégvezető szerint mintegy 500 millió forintos adózás előtti év végi eredményt prognosztizál. (MTI)

Elégedettek a befektetőink
Ősszel indítja újra befektetési programját a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, amelynek fő célja, hogy szektoronként beazonosítsák a kiemelt nagyvállalatokat, feltérképezzék újrabefektetési terveiket, és együtt meghatározzák a lehetőségeket – mondta Dobos Erzsébet, a hivatal elnöke. Az újrabefektetési programban felmérik az újraberuházási szándékot és a vállalati elégedettséget is, valamint programtervet dolgoznak ki a beruházni szándékozó cégekkel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.