Élő közvetítés
Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Röviden

MN
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két taggal bővült a DIA
Darvasi László és posztumusz Páskándi Géza lett a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) két új tagja. A Petőfi Irodalmi Múzeum keretei között működő Digitális Irodalmi Akadémia a kortárs magyar irodalom digitális közzétételével foglalkozik. A www.dia.pim.hu honlapon található az egyik legjelentősebb magyar nyelvű irodalmi szöveggyűjtemény, amelyben a digitalizált művek egy jelen idejű kritikai kiadás alapjának is megfelelnek. (MTI)

Vörös Béla-kiállítás
Vörös Béla (1899–1983) munkáiból látható szeptemberben retrospektív kiállítás a Párizs közeli Sevres-ben, ahol az elfeledett magyar szobrászművész élete jelentős részét töltötte. A városházán rendezett kiállítás a családi gyűjteményben található, 1920 és 1970 között készült kubista és art deco hatású szobrokból, rajzokból és dekoratív tárgyakból nyújt áttekintést. Az életmű-kiállítás szeptember 30-ig látogatható. (MTI)

Madaras Gergely döntőbe jutott
A világ legnagyobb karmesterversenyének, az 52. Besanconi nemzetközi karmesterversenynek a legjobbjai közé jutott Madaras Gergely magyar dirigens. A döntőt pénteken rendezik meg, ahol Saint-Saens egyik zongoraversenyét, Strauss Don Juan című szimfonikus költeményét és egy, kifejezetten a verseny számára komponált darabot, Jarrell World first for orchestra című művét kell dirigálnia a versenyzőknek. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.