Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Röviden

MTI
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körözhetik Hernádit
Elkészítette második vádiratát Ivo Sanader volt horvát kormányfő ellen a szervezett bűnözés ellen küzdő horvát államügyészségi iroda. Egy zágrábi napilap értesülése szerint azt is kérik, hogy Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója esetében rendeljenek el vizsgálati fogságot. Ehhez nemzetközi körözést kell kiadni ellene. A magyar olajcég első embere akár már a jövő héten felkerülhet az Interpol körözési listájára, és az anyaország határának átlépésekor őrizetbe vétel és horvátországi kiadatás várhat rá – írta az újság. (MTI)

Sarkozy kínos ügye
Őrizetbe vette a párizsi rendőrség Nicolas Sarkozy államfő két egykori munkatársát és barátját – Nicolas Bazire-t és Thierry Gaubert-t – a francia médiában Karacsigate-ként emlegetett ügyben folytatott nyomozás során – közölték rendőrségi források. A gyanú szerint Edouard Balladur egykori miniszterelnök 1995-ös elnökválasztási kampányához illegális pénzekhez jutott egy katonai szerződés nyomán. Sarkozy ekkor pénzügyminiszter és Balladur kampányának szóvivője volt. (MTI)

Sztrájk a Tescónál?
Az egyelőre sikertelen bértárgyalások miatt akár sztrájkot is tarthat a Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. Úgy tudjuk, a munkaügyi konfliktus oka, hogy a multinacionális vállalat nem adja meg az országos bérajánlásban rögzített, hatszázalékos béremelést. (B. Á.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.