időjárás 20°C Róbert 2023. június 7.
logo

Röviden

MN
2011.10.01. 22:00

Ukrán tilalom
Ungvár. A kijevi városi önkormányzat azt tervezi, hogy rendeletben tiltja meg tömegrendezvények tartását az állami és önkormányzati hivatalok épületeinek közvetlen közelében, miután kedden tiltakozók megostromolták az ukrán parlamentet. (MTI)

Olasz lázadás
Lampedusa. Összecsapott tegnap Lampedusán az olasz rendőrséggel és a helyi lakosokkal észak-afrikai bevándorlók egy csoportja azután, hogy a délolasz szigeten működő befogadótábor előző este leégett gyújtogatás következtében. (MTI)

Hosszabbít a NATO
Brüsszel. Újabb három hónappal, egészen év végéig meghoszszabbítja líbiai katonai műveletét a NATO – közölték a Reuters hírügynökségnek név nélküli NATO-diplomáciai források. (MTI)

Új orosz házelnök
Moszkva. A szövetségi tanács, az orosz parlament felsőháza tegnap megválasztotta elnökévé Valentyina Matvijenko volt szentpétervári kormányzót 140 szavazattal, egy ellenszavazattal, tartózkodás nélkül. (MTI)

Slota felszólítása
Pozsony. Ján Slota, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt elnöke szerdán felszólította a szlovák pártokat, hogy szakítsák meg kapcsolataikat a szlovákiai magyar pártokkal. A szélsőségesen nacionalista politikus szerint „a Magyar Koalíció Pártjának és a Hídnak a képviselői a magyar kormány és parlament ötödik hadoszlopa Szlovákiában”. (MTI)

Újabb korrupciós botrány Ausztriában
Bécs. Megfosztották tegnap mentelmi jogától Herbert Scheibnert, aki az Osztrák Szabadságpárt színeiben 2000 és 2002 között vezette a védelmi tárcát. A belső vizsgálat szerint 400 ezer eurónyi kenőpénzt fogadott el a vadászrepülőgépeket forgalmazó Eurofighter vállalattól. A 2000–2007 közötti Schüssel-kormányoknak öszszesen öt volt minisztere ellen folyik már vizsgálat különböző korrupciós ügyekben. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.