Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Röviden

MN
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HÖOK bújtatott tandíjat emleget
Nem tartja elfogadhatónak a felsőoktatási törvény koncepciójában a hallgatói szerződésre vonatkozó passzust a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) – közölte Nagy Dávid, a HÖOK elnöke. A koncepció szerint az államilag finanszírozott 7képzésben részt vevő diák a képzés megkezdése előtt szerződésben vállalná, hogy az állami támogatás fejében a végzés után meghatározott időn belül, meghatározott ideig Magyarországon dolgozik. (MTI)

Csökkenő Fidesz-fölény
Továbbra is őrzi fölényét a Fidesz a biztos pártválasztók körében, de a teljes szavazókorú lakosság egyre kisebb hányadának támogatására számíthat – derült ki a Medián HVG számára készült felméréséből, ami szerint a Jobbik-tábor nagyságát tekintve beérte az MSZP-sekét. A választani tudó biztos szavazóknál szeptemberben a Fidesz–KDNP 51, a Jobbik és az MSZP 20-20 százalékon állt. A teljes népességet nézve a kormánypártok támogatottsága 31 százalék, a Jobbiké és a szocialistáké egyaránt 12 százalék, míg az LMP 6 százalékot tudhat maga mögött. (MN)

Dávid Ibolya pert nyert
A Legfelsőbb Bíróság (LB) tegnap hatályon kívül helyezte az ügyben született első- és másodfokú ítéletet, és elutasította Tombor András keresetét, amelyben a felperes Dávid Ibolyának, a parlamentből azóta kibukott és megszűnt MDF egykori elnökének elmarasztalását kérte. A LB a felülvizsgálati eljárásban megállapította, hogy a korábbi határozatokkal ellentétben Dávid Ibolyának A szólás szabadsága című műsorban 2008. szeptember 13-án Tomborról az UD Zrt. kapcsán tett nyilatkozata nem volt alkalmas arra, hogy a felperesnek jogsértést okozzon. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.