Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Röviden

MTI
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Búcsúzott a Honvéd
Az első osztályú csapatok közül tegnap egyedüliként a Honvéd esett ki a labdarúgó
Magyar Kupa 3. fordulójában. Eredmények: Videoton-Puskás Akadémia (NB II)– Győr 0-3, Győrszemere (megyei I.)–Pápa 0-10, ZTE II (NB III)–Siófok 0-2, Kentaur Sprint (megyei I.)–Kaposvár 0-2, Paks II (NB II)–Pécs 0-3, Szigetszentmiklós (NB II)–Honvéd 2-1 (hosszabbítás után), Budaörs (NB II)–Vasas 0-2, Eger (NB II)– DVTK 0-0 (büntetőkkel: 2-4), Kazincbarcika (NB II –DVSC 1-5, Sopron (NB II)–Haladás 0-2, Vác (NB II)–Újpest 1-4, ma: Kaposvár II (NB III)–ZTE. Az európai kupákban szerepelt négy csapat, a Videoton, a Paks, a Ferencváros és a Kecskemét a következő körben kapcsolódik be. (MTI)

Sidi hatodik
Sidi Péter a hatodik helyen végzett a kisöbű szabadpuskások 3x40 lövéses összetett versenyében a sportlövő Világkupa-sorozat wroclawi döntőjében. A szám idei Európa-,
illetve tavalyi világbajnoka az alapversenyben csupán 1167 körig jutott, ezzel jelentős hátrányba került a közvetlen élcsoportban végzőkkel szemben, a döntőben viszont – amelyben 101,5 körrel zárt – ő célzott a legpontosabban. A Vk-döntőn 31 ország 86 lövője vehet részt, közülük Sidi egyedül képviseli a magyar színeket. (MTI)

Bodrogi a 22.
A német Tony Martin diadalmaskodott a férfiak egyéni időfutamában a koppenhágai országúti kerékpáros-világbajnokságon. A második helyen a brit Bradley Wiggins, míg a harmadikon a címvédő svájci Fabian Cancellara végzett. Az immár francia színekben versenyző Bodrogi László – aki 2007-ben a magyar kerékpársport legnagyobb sikerét elérve ezüstérmes volt a stuttgarti vb-n – a 22. helyen zárt. (MTI)

Bajnoki eredmények
Kézilabda, nők: Győr–Szekszárd 49-27. Kosárlabda, nők: Vasas–Sopron 44-66. (MTI)

Maratoni vita
A maratonfutó-versenyek rendezőit tömörítő két szervezet együtt tiltakozik amiatt, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) néhány hete hozott döntése értelmében januártól már nem számítana világcsúcsnak a brit Paula Radcliffe 2:15:25 órás eredménye. Az IAAF úgy határozott, hogy januártól csak azok a női eredmények számítanak világcsúcsnak, amelyeket olyan versenyen érnek, ahol férfiak nem szerepelnek. Az IAAF szerint így Radcliffe 2:15:25 órás ideje januártól csak minden idők legjobbja lehetne, világcsúcsnak pedig a szintén Radcliffe által, 2005-ben elért 2:17:42 óra számítana. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.