Saabot lízingelnek Botka Lászlónak

Új autót lízingel Botka László polgármesternek a szegedi városháza. A Saab gépkocsira a szocialista politikus régi hivatali autójának rendszámát is átszerelték. Az ellenzék felháborítónak tartja a vásárlást, hiszen a városban éppen megszorításokat terveznek.

Munkatársunktól
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 13,8 millió forintba kerül Botka László (MSZP) szegedi polgármester új Saabja – tudta meg a Magyar Nemzet. A lapunk birtokába került dokumentumokból kiderül: augusztusban lecserélték a polgármester autóját, a korábbi kocsi is Saab volt. A régi autót 3,1 millió forintért számolták be az új árába. Az új kocsi induló részlete – amely az autó értékének húsz százaléka – 2,76 millió forint. Az autó azonban ennél jóval többe fog kerülni a szegedi adófizetőknek, hiszen lízing esetén kamatot is fizetni kell. A lapunk birtokába került papírokból nem derül ki, hogy havonta menynyi a lízingdíja az autónak, és erre nem kaptunk pontos választ a városházán sem. Az önkormányzat szűkszavú közleménye mindössze annyit tartalmaz, hogy a lízingdíj megegyezik a korábbiakkal. A közleményben a hivatal még azt tudatja: a szegedi polgármesteri hivatal az első Saab gépjárművet 2001-ben lízingelte, akkor még Tímár László alpolgármester számára. Polgármesterré választása után kezdte azt a kocsit használni Botka László. 2003 óta négyévente, a lízingszerződések lejártával cseréli a hivatal a kocsikat ugyanolyan márkájú járműre.
Botka most egy Saab 9-5 Aero Sedan autót kapott. Ennek listaára a felszereltségtől függően 12,1 és 17 millió forint között változik, de további extrákat is lehet hozzá rendelni, amelyek ára néhány százezer forinttól másfél millió forintig változik. Az ellenzék felháborítónak tartja, hogy ennyiért vásárolnak új autót a polgármesternek, amikor a városban megszorításokat terveznek. Haág Zalán (KDNP) emlékeztetett, hogy egy szocialista önkormányzati képviselő például a tömegközlekedési tarifák emelésére vonatkozó javaslatot nyújtott be a közgyűlés elé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.