Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Új stadion, új morál Diósgyőrött

Munkatársunktól
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennyolcezer néző befogadására alkalmas stadionná bővítené pályáját a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata, amelynek többségi tulajdonosa bejelentette, hogy sikerült törleszteni a korábbi 200 millió forintos adósságot. „Meglehetősen nehéz örökséget vett át az Arago Zrt. cégcsoport” – hangsúlyozta Dudás Hunor, a futballklubot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón. A stadion jelenlegi állapotában 4332 fedett ülő- és kb. 7000 állóhellyel rendelkezik. Nem- csak ezt a kapacitást szeretnék bővíteni Diósgyőrött, hanem két-két mű-, illetve hagyományos füves pálya építésébe is belevágnak, és ez érdemi változásokat hozhat az utánpótlás-nevelésben. A szükséges önrészt Leisztinger Tamás vállalkozó cége, az Arago Zrt., valamint a miskolci önkormányzata biztosítja, ugyanakkor számítanak a látványsportágak támogatására kialakított társaságiadó-kedvezményre is.
Az NB I-be a tavasszal feljutott, s ott 9 forduló után 15 ponttal ötödik Diósgyőr szakmai igazgatója, Szentes Lázár szerint tavaly döntő mozzanat volt a spanyol José Luque leigazolása. „Nálunk nem az új játékosok alkalmazkodtak a régiekhez, hanem éppen fordítva: a magyaros mentalitás tűnt el az öltözőnkből, az itteni közeg vette fel a spanyolok hozzáállását. A munkamorál, a szemlélet gyökeresen megváltozott. Mindez pontokban is kamatozik” – emelte ki Szentes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.