Zöldfalazás

Munkatársunktól
2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Greenpeace-aktivisták falazták be tegnap az Országos Atomenergia-hivatal (OAH) főbejáratát, így akarták felhívni a figyelmet a paksi atomerőmű állapotát vizsgáló stresszteszt előzetes jelentésének általuk vélt hiányosságaira, hibáira. A zöldszervezet azt akarja elérni, hogy az OAH hívjon meg független, nyugat-európai szakértőket az atomerőmű célzott biztonsági felülvizsgálatának mostani szakaszához. Az aktivisták követelik, hogy az eddigi vizsgálatok valós eredményeit is tárják a nyilvánosság elé. – Napjainkban világszerte felgyorsult az atomenergia kivezetése az áramtermelésből, Magyarországon is észre kell venni, hogy a paksi hosszabbítás erőltetése szembemegy a XXI. századi energiagazdasági folyamatokkal – mondta Rohonyi Péter kampányfelelős. Engedély nélküli közterület-használat miatt eljárást indított a Greenpeace-szel szemben az óbudai önkormányzat építéshatósága, és elrendelték az életveszélyes fal lebontását, de rendőrségi feljelentést nem akartak tenni – közölte a III. kerület sajtóirodája. A rendőrség azonban közbeavatkozott, öt demonstrálót jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt előállítottak.

Fotoó: Halász Nóra

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.