Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja
HÍR TV – CSÖRTEFekete-Győrék a rossz reklámarcai Európának.
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/a-soros-plakatok-visszavonasat-keri-a-mazsihisz-elnoke-3873149/

A Soros-plakátok visszavonását kéri a Mazsihisz elnöke

Bár a kampány nem direktben antiszemita, de alkalmas arra, hogy antiszemita indulatokat keltsen.

A sorosozó kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől levélben a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke. A szervezet által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint Heisler András arról ír: a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a „sorosozás” komoly kockázatokat hordoz.

A Soros György magyar származású milliárdos fényképével megjelenő plakátkampány ugyan nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen – fogalmazott Heisler, aki szerint „az elmúlt napok bizonyították, hogy a félelmünk nem volt alaptalan”. Azt írta, Budapest és néhány nagyváros utcáin „Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg” a kihelyezett plakátokon.

„Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat” – fordul levelében Orbán Viktorhoz a Mazsihisz-elnök, aki szerint a választott vezetőknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket.

Heisler hétfőn még diplomatikusan nyilatkozott a HVG.hu-nak, és azt hangsúlyozta, hogy bár a plakátkampány újra rossz emlékeket ébreszt a hazai zsidóság körében, „ez független a kampány megalkotóinak szándékától”. Kijelentette azt is, hogy közössége mindenfajta gyűlöletbeszéd ellen kifejezi rosszallását – hiszen a történelem és maga a zsidó vallás is erre tanítja évezredek óta a generációkat.

A „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” felkiáltású kampány többeket arra sarkallt, hogy igen kemény szavakkal adjanak hangot véleményüknek. Török Gábor politológus például egy Facebook-bejegyzésben utalt arra, hogy Orwell regénye, az 1984 jut eszébe a kormány legújabb plakátkampányáról. Ott egy bizonyos Goldstein volt „a parancsnoka annak a hatalmas árnyékhadseregnek, az összeesküvők földalatti hálózatának, amely az állam megdöntésére tört ”

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Közlekedés(le)fejlesztő

Karácsonyék az összeomlás szélére sodorják a BKV-t
Karácsonyék az összeomlás szélére sodorják a BKV-t, a pandémia után tömegesen távozhatnak a fővárosi cég dolgozói.

Kiülhetünk

Már szombaton nyithatnak a teraszok
Miután pénteken elérheti az átoltottság a három és fél millió főt, ezért már szombaton nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai.

Kiemelt

ImprovisArt – Zenei improvizációk Balázs Jánostól
A Cziffra György-emlékév során hazai és külföldi koncerthelyszínekre, fesztiválokra viszi el estjét a zongoraművész.

Poszt-trauma

Fudan Egyetem – barát vagy ellenség?
Nem kell egyetem felállítása ahhoz, hogy valakik titkosszolgálati tevékenységet folytassanak hazánkban.

Poszt-trauma

Szegény, szegény feketék…
Megint tálalva van egy beszámoló a „rendőri túlkapásról” meg a „rendszerszintű rasszizmusról”.

Poszt-trauma

Hatalmas pofont kapott a baloldali ellenzék
Legyünk résen!

Aktuális

Nőtt az informatikai szolgáltató szektor teljesítménye
A Szintézis Informatikai Zrt. 390 millió forintból egy informatikai szolgáltató központot hoz létre Győrben.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!