Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 3., kedd, Hermina napja
HÍR TV - SAJTÓKLUBSzerencsétlen Budapest a koszban fürdik.
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/gyurcsany-mar-robbantja-az-osszefogast-4093455/

Gyurcsány már robbantja az összefogást

Gyurcsány akár a harmadik helyet is megkaphatja a baloldali pártlistán.

Csütörtökön délelőtt megkezdődtek az egyeztetések az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció között a közös listaállításról – közölte a Hír Televízió. A Demokratikus Koalíció január 8-án közleményben jelezte, hogy készen állnak a háromoldalú tárgyalások azonnali megkezdésére. Gyurcsány pedig a Facebookon közölte, hogy megszakítja külföldi szabadságát és azonnal hazautazik.

A Népszava információi szerint a közös balliberális listán az MSZP elnökét valószínűleg Bajnai követi, a harmadik pedig DK-s politikus lehet; ha Gyurcsány pártja ragaszkodik hozzá, akkor az elnök maga. A Klubrádió értesülése szerint a közös lista első öt helyére a DK elnöke is felkerülhet. A Népszabadság úgy tudja az MSZP kész a megegyezésre és akár a meglévő 75 egyéni képviselő-jelöltjéből is hajlandó engedni ennek érdekében. A szocialistáknál azonban valószínűleg kongresszusi jóváhagyásra is szükség lesz az új megállapodásnál, amire jó alkalmat adhat a január 25-i kampánynyitó rendezvényük.

Juhász Péter, az Együtt 2014 Egyesület alelnöke csütörtökön döntött. A politikus, azt követően, hogy Mesterházy Attila és Bajnai Gordon bejelentette a DK beemelését a baloldali összefogásba a közös listaállítás révén, csak annyit írt ki üzenőfalára a Facebookon: „Én már döntöttem. Holnap a részleteket is elmondom. Addig alszom egyet, mert ezt tegnap nem sikerült.” Ezzel gyakorlatilag eldől, hogy Gyurcsány érkezésével azonnal szétrobbanhat a Bajnai vezette Együtt–PM Szövetség.

Juhász Péter, a Milla alapítója korábban azt mondta a Hír Televízióban, hogy „nem lesz olyan helyzet, hogy mi Gyurcsány Ferenccel egy közös listán szerepeljünk”. Juhász Péter lett volna egyébként Rogán Antal kihívója. Mindezt azonban felülírta, hogy szerdán kiderült, közös listán indul a jövő évi választásokon az MSZP és az Együtt-PM szövetség, de tárgyalásokat kezdenek az azokból mindeddig kizárt Demokratikus Koalícióval is.

Nincs még végleges döntés arról, hogy mit lép Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke, aki korábban kizárta, hogy egy listán szerepeljen Gyurcsány Ferenccel. Ezt Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke mondta csütörtökön sajtótájékoztatón újságírói kérdésre, hangsúlyozva: ez a döntés azért sem születhetett meg, mert még nem állapodtak meg a Demokratikus Koalícióval a közös listáról.

A Bajnai Gordon mögé gründolt szervezet, az Együtt–PM Szövetség azért jött létre, hogy korszakváltó politikával és jó kormányzással úgy vezesse az országot, hogy elkerülje a 2010 előtt elkövetett hibákat. Ennek megfelelően szidták is Gyurcsány Ferencet, ám most könnyen lehet, hogy egy listán indulnak majd a 2014-es választásokon.

Scheiring Gábor, a PM politikusa korábban csak annyit kérdezett Gyurcsánytól, hogy jól alszik Ferenc? Most csak annyit közölt Facebook oldalán: A célunk nem változott, csak az út módosult, amin eljutunk hozzá. Amíg nem a maximumot tesszük a kormányváltásért, addig a minimumot sem tettük meg az igazi céljaink megvalósításáért, a politika, a baloldal megújításáért.

Az MNO csokorba szedte azoknak a politikusoknak a nyilatkozatait, akik nemrégiben még egyértelműen elutasították a Gyurcsánnyal és a DK-vel való bármilyen együttműködést, sőt olykor markáns véleményt fogalmaztak meg Bajnairól és a szocialistákról is. Vajon ők is követik majd Juhász lépését?

Jávor Benedek, PM-társelnök:

„Egy korszakváltó koalícióba nehéz belelátni Gyurcsány Ferencet. Gyurcsány személyét erős elutasítás övezi abban a bizonytalan szavazói táborban, amely nélkül nincs kormányváltó többség, így egy ilyen felállás aligha hozná el az ellenzéki győzelmet.” (Népszabadság, 2013. július 5.)

„Az LMP-nek most nem feladata, hogy együttműködjön a Demokratikus Koalícióval (DK)”. (MTI, 2012. február 4.)

Karácsony Gergely, PM-társelnök:

„Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt.” (blogbejegyzés, 2013. május 2.)

„Azért támogattam az együttműködést az Együtt 2014-gyel, hogy ne Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök, és kihúzzam a szocik s -ből az összefogást.”

Kónya Péter, Szolidaritás, elnök:

„Az utóbbi napok nyilatkozatai és történései alapján arra lehet következtetni, hogy Gyurcsány Ferenc már nem Orbán 2014-es legyőzésére készül, csak a DK megerősítésére – a többi ellenzéki erő rovására. Ha ebben nem mutat több bölcsességet a következő hónapokban, másodszor lehet személyesen is felelős azért, hogy Orbán Viktor újra hatalmat kap Magyarországon.” (Facebook, 2013. szeptember 17.)

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Diadal

Kettős magyar győzelem a királyi számban! + videó
Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám ezüstérmet szerzett K–1 1000 méteren!

JOBBIK–DK-PAKTUM

Gyurcsány és Jakab előre leosztották a lapokat
Kiszelly Zoltán szerint Gyurcsány Ferenc „akár egy üveg narancslé látványos odébb helyezésével bármikor lesöpri a politikai showműsoráról” Jakab Péter mesterkélt közelségét.
Felakasztva találtak a belarusz ellenzéki aktivistára
Felmerült a gyanú, hogy csak megrendezték az öngyilkosságát.

Poszt-trauma

Top sportolókat kihasználva támad a BLM
A Black Lives Matter nevű szélsőséges szervezet agymosással felérő módon fanatizálja a bűvkörébe vont hírességeket.

Poszt-trauma

Ördög Nórát arcátlanul használta fel a liberális média
Figyelem! Ez a módszerük!

Poszt-trauma

Hamilton perfekt magyar és térdepel
A végén még megérjük, hogy ez a tájékozatlan autóversenyző beszáll a Jobbik kampányába is.

Aktuális

Megvan, mely édességek lettek idén Magyarország tortái + videó
A győztes tortákat a nagyközönség augusztus 20-tól az ország számos cukrászdájában megkóstolhatja.

Fricz Tamás blogja

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament már politikai ellenfélként lép fel velünk (és a lengyelekkel) szemben
Szerintük Magyarország immáron nem felel meg az állítólagos európai uniós alapértékeknek, tehát nem maradt más hátra, mint hogy kiszorítsák a „klubból” hazánkat.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!