Keresés
Magyar Nemzet
2021. március 6., szombat, Leonóra, Inez napja
HÍR TV – INFORMÁTORKamucég buszok nélkül, nyomozás a BKV-nál.
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/milliardokat-kaptak-megis-eladosodtak-4035072/

Milliárdokat kaptak, mégis eladósodtak

Hiába öntöttek hárommilliárd forintnyi uniós támogatást a pályaválasztási tanácsadást nyújtó Új nemzedék jövőjéért programba.

Félmilliárd forinttal támogatja az Új Nemzedék Központ (ÚNK) Kft.-t az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – derül ki a tárca honlapjáról. E szerint 170 millió forintot a cég idei évi működésének támogatására kapnak, 56 milliót kiegészítő támogatásként, 300 milliót pedig „a társaság 2013. november 1. óta felhalmozott adósságának és likviditási problémáinak rendezésére”. Mindez azért különös, mivel a kft., amelyet 2011-ben jelöltek ki az Új nemzedék jövőjéért program megvalósítására, már hárommilliárd forintnyi uniós támogatást kapott, amit a jelek szerint nemcsak teljesen felélt, hanem jelentősen el is adósodott. Kerestük az ügyben az Emmit és az ÚNK-t, ám napokkal ezelőtt feltett kérdéseinkre lapzártánkig nem kaptunk választ.

A program hivatalosan pályaválasztási tanácsadásról, az iskolából kikerülők támogatásáról szólt. Ennek érdekében honlap készült, országszerte húsz Új nemzedék kontaktpont jött létre, iskolai programokat, rendezvényeket szerveztek, kiadványok készültek. A kormány még 2011-ben döntött a program megvalósításáról, az uniós pályázat előkészítésére pedig Mihálovics Pétert, a közigazgatási tárca akkori miniszteri biztosát jelölték ki. A befutó végül az ÚNK, a közigazgatási minisztérium egyik cége lett. Az ÚNK akkori vezetője, Siklódi László Levente Veszprémben volt fideszes önkormányzati képviselő, s onnan ismerte Mihálovicsot, akivel korábban a megyei Fidelitast vezették.

Az ÚNK először 30,5 millióért készíttetett megvalósíthatósági tanulmányt, majd sorozatban folytak el a milliók tanulmányírásra, médiakampányra. A programhoz tartozó portál elkészítésével a Shortcut Communications Kft.-t bízták meg, amelynek ügyvezetője Kisfalvi Gábor, aki L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár kabinetfőnökének volt az üzlettársa. A munkáért 23,4 millió forint járt. Protzner András, a Fidesz-frakció jogi tanácsadója 8,82 milliót kapott szakértői munkájáért. Tavaly a projekt átkerült az Emmihez, amely azt átvilágíttatta. A 444.hu furcsa személyi összefonódásokat is említett. Az egyik nyertes cég ügyvezetője korábban együtt dolgozott Gál András Leventével, a közigazgatási tárca volt államtitkárával.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Lengyelország

Egyre gyakoribbak a kereszténység elleni támadások Lengyelországban
Egy friss jelentés szerint jelentősen visszaesett a magukat vallásosnak tartó fiatalok száma Lengyelországban.

Orbán Viktor

Orbán Viktor: A célegyenesben vagyunk
Az oltottak száma gyorsabban fog nőni, mint ahogy a vírus támad – mondta el közösségi oldalán a miniszterelnök. Mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát.

Kiemelt

Hatvanhatodik alkalommal rendezte meg a Műcsarnok a derkósok kiállítását + videó
Videóriportban mutatjuk be a Derkó 2021-et, azaz a Derkovits képzőművészeti ösztöndíjasok pályázati kiállítását.

Poszt-trauma

Gréczy Zsolt elárulta Gyurcsány ördögi tervét
Íme a leleplezés.

Poszt-trauma

Sárosdi Lilla a nyugalom megzavarására alkalmas videó(ka)t posztolt
Újabb, még performansznak is szánalmas vonaglás és káromkodás.

Poszt-trauma

A DK-s Komáromi doktor piszkos játéka
Galádság, hogy vészhelyzetben az ellenzék mit sem törődik az emberéletekkel.

Aktuális

Kinek készült az első peche melba? A francia fagylaltkülönlegesség története
Ismerje meg Peche Melba, a világ egyik leghíresebb desszertjének történetét!

Fricz Tamás blogja

Jourová asszony, ön viccelt? Mert nagyon nem tudtunk röhögni!
Itt már nem csak arról van szó, hogy Věra Jourová távozzon a pozíciójából.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!