Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 22., hétfő, Magdolna napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/orban-a-magyar-nemzetrol-uzleti-ugyekkel-nem-foglalkozom-3846218/

Orbán a Magyar Nemzetről: Üzleti ügyekkel nem foglalkozom

Hosszú idő után mert újra úgy újságírók elé állni a Parlamentben Orbán Viktor, hogy valódi kérdéseket is intézhettek hozzá.

Nemzetközi sajtótájékoztatón lehetett kedden kérdezni Orbán Viktort. Igaz, nem mindenki kapott érdemi választ, s volt, aki nem is kérdezhetett. Előtte azonban a miniszterelnök értékelt. 

Szerinte a magas részvételi arány a választáson megadta nekik a legnagyobb legitimitást a kormányzásra. Úgy vélte, a szavazás az embereknek is ünnep volt, ezért vettek olyan sokan részt rajta. Majd szóba hozta a kampányt, amely erőteljes és intenzív volt, szerinte „minden üzenetet sikerült eljuttatni a választópolgárokhoz”. Orbán megismételte, a támogatottságuk egyértelmű, „ha nem a legerősebb, az egyik legerősebb felhatalmazást kaptuk”. A magyarok úgy határoztak, hogy csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak Magyarországon együtt élni – szögezte le, és hozzátette, az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát.

A kormányalakítással kapcsolatban annyit közölt, reméli, sikerül időben teljesíteniük a feladatot. Körülbelül három-négy héten belül alakulhat új kabinet.

Kérdés érkezett az április 15-re hirdetett tüntetéssel kapcsolatban is, amelyre Orbán Viktor csak annyit reagált: „Az emberek döntöttek. Ennyi.”

A miniszterelnököt kérdezték arról is, hogy szerdán bezár a Magyar Nemzet, és leáll a Lánchíd Rádió is. Először egyszerűen nem reagált, majd az RTL Klub kérdésére annyit azért elmondott, hogy ezek üzleti ügyek, magánkézben lévő médiumok, így majd a tulajdonosok eldöntik, mi lesz a két sajtóorgánummal.

Felmerült az RTL Klub felvásárlásának kérdése is, amire Orbán Viktor azt a választ adta, hogy továbbra sem foglalkozik üzleti ügyekkel, azonban támogatja a magyar tulajdonban lévő vállalatok számának növekedését.

A The Economist újságírója az EBESZ által megfogalmazott kritikát hozta fel, amely elítélte a megfélemlítő, pártfinanszírozott, idegengyűlölő kampányt. A miniszterelnök válaszában úgy fogalmazott: Köszönöm a részvételt! Azzal kapcsolatban pedig, hogy milyen garanciákat tud adni arra, hogy nem él vissza a kétharmadával, azt felelte: „Szeretjük az alaptörvényt.”

A Hír TV stábjának nem adták meg a szót, így nem kérdezhetett Orbán Viktortól.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Megelőlegezett uniós támogatások
Még mindig akadozva érkezik Brüsszelből az európai uniós támogatás, a háttérben elhúzódó számlaviták állnak. Aggodalomra nincs ok, ám mégsem jó, ha homokszem akad a forráselosztás gépezetébe.

Poszt-trauma

Kilövési engedély Kolinda Grabar-Kitarovićra?
A balliberális sajtó céltábláján a horvát elnök.

Poszt-trauma

Méretes pofont kapott Gyurcsány Ferenc
Egy csapásra atomjaira hullott a teória.

Poszt-trauma

Vona csak leépül szép csendben
Rajzfigurákkal beszélget a „törzsi háborúkról”.

Poszt-trauma

Már megint a keresztekkel van a baj
Ezúttal a német rendőrségnek.

Szélsőbal az EP-ben

Az Antifa-lelkület bugyrai
Az Antifa nem egyszerűen egy erőszakos banda, amely néha lecsap. Az Antifa szerves része a nemzetközi baloldalnak, ami jól tetten érhető abban, hogy rendszerint következmények nélkül tarthat terrorban másokat.

A kormány is segített

Soltész Miklós: Atyha példája erőt ad a magyarságnak
A felszentelési ünnepségen Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár megemlítette, hogy a magyar kormány 42 millió forinttal támogatta a templom újjáépítését.

Aktuális

Megbuktatnák a kormányzót a szegény végváron
A napok óta tartó megmozdulások előzménye, hogy nőgyűlölőnek és homofóbnak tartott megjegyzések, illetve trágárságok is szerepelnek Ricardo Rosselló kormányzó kiszivárogtatott magánbeszélgetéseiben.

Fricz Tamás blogja

Novak Djokovics, a lenézett „kelet-európai” teniszbajnok
Boris Becker nem bírta tovább, és a vasárnapi wimbledoni férfi egyes döntő után a BBC-ben beszólt a közönségnek.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.