Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 7., szombat, Ambrus napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/orban-a-magyar-nemzetrol-uzleti-ugyekkel-nem-foglalkozom-3846218/

Orbán a Magyar Nemzetről: Üzleti ügyekkel nem foglalkozom

Hosszú idő után mert újra úgy újságírók elé állni a Parlamentben Orbán Viktor, hogy valódi kérdéseket is intézhettek hozzá.

Nemzetközi sajtótájékoztatón lehetett kedden kérdezni Orbán Viktort. Igaz, nem mindenki kapott érdemi választ, s volt, aki nem is kérdezhetett. Előtte azonban a miniszterelnök értékelt. 

Szerinte a magas részvételi arány a választáson megadta nekik a legnagyobb legitimitást a kormányzásra. Úgy vélte, a szavazás az embereknek is ünnep volt, ezért vettek olyan sokan részt rajta. Majd szóba hozta a kampányt, amely erőteljes és intenzív volt, szerinte „minden üzenetet sikerült eljuttatni a választópolgárokhoz”. Orbán megismételte, a támogatottságuk egyértelmű, „ha nem a legerősebb, az egyik legerősebb felhatalmazást kaptuk”. A magyarok úgy határoztak, hogy csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak Magyarországon együtt élni – szögezte le, és hozzátette, az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát.

A kormányalakítással kapcsolatban annyit közölt, reméli, sikerül időben teljesíteniük a feladatot. Körülbelül három-négy héten belül alakulhat új kabinet.

Kérdés érkezett az április 15-re hirdetett tüntetéssel kapcsolatban is, amelyre Orbán Viktor csak annyit reagált: „Az emberek döntöttek. Ennyi.”

A miniszterelnököt kérdezték arról is, hogy szerdán bezár a Magyar Nemzet, és leáll a Lánchíd Rádió is. Először egyszerűen nem reagált, majd az RTL Klub kérdésére annyit azért elmondott, hogy ezek üzleti ügyek, magánkézben lévő médiumok, így majd a tulajdonosok eldöntik, mi lesz a két sajtóorgánummal.

Felmerült az RTL Klub felvásárlásának kérdése is, amire Orbán Viktor azt a választ adta, hogy továbbra sem foglalkozik üzleti ügyekkel, azonban támogatja a magyar tulajdonban lévő vállalatok számának növekedését.

A The Economist újságírója az EBESZ által megfogalmazott kritikát hozta fel, amely elítélte a megfélemlítő, pártfinanszírozott, idegengyűlölő kampányt. A miniszterelnök válaszában úgy fogalmazott: Köszönöm a részvételt! Azzal kapcsolatban pedig, hogy milyen garanciákat tud adni arra, hogy nem él vissza a kétharmadával, azt felelte: „Szeretjük az alaptörvényt.”

A Hír TV stábjának nem adták meg a szót, így nem kérdezhetett Orbán Viktortól.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Gulyás Gergely: Nem maradhatnak következmények nélkül a Katona József Színházban történtek
Nem csupán a szexuális zaklatás ténye az, amely mélyen elítélendő és elfogadhatatlan, de az is, hogy egy színház vezetése ezt egy éven keresztül eltitkolja – írta a miniszter.

Poszt-trauma

Ennyire független a kutatás, amely be akarja sározni a kormányt
Fecseg a felszín, hallgat a mély.

Poszt-trauma

Gyurcsány Karácsony-fája
Milyen meglepetések várnak a fa alatt a budapestiekre?

Poszt-trauma

Vágó István végre kiteljesedhet
A kvízprofesszor megtalálta a számítását.

Poszt-trauma

Hol vannak a hóhányók?
A városházán, nem az utcákon.

emberölési kísérlet

Egyetlen rossz jegy miatt szúrta meg tanárát a diák
Egy középiskolás diák késelte meg fizikatanárnőjét a tanóra közben Győrben. A fiatalt néhány másodperc alatt lefogták társai, az oktatót pedig kórházba szállították, állapota stabil.

Színház az egész...

A Gothár-botrány váltotta ki a kormány reakcióját
A Magyar Nemzet információi szerint konkrétan a Katona József Színházban kialakult állapotok miatt készül megváltoztatni a kormány a kultúra finanszírozásának eddigi gyakorlatát.

Aktuális

Miniszterelnökség: Az MSZP beismerte, hogy hazudott
A párt azt ígérte, hogy az általuk is megszavazott parlamenti fizetésemelésük teljes összegét jótékony célra fogják fordítani.

Fricz Tamás blogja

Soros most „beégett” – de mi lehetett a gyakorlat korábban?
Soros Györgynek nem sikerült elérnie, hogy Várhelyi Olivért ne válasszák meg az unió Bizottságán belül a bővítési és szomszédságpolitikáért felelős biztosnak.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …