Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 17., kedd, Zsófia napja
Archívum, Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/meg-akkor-is-evi-300-milliot-kap-a-rogant-repteto-ceg-ha-nem-szallnak-fel-a-gepei-3847567/

Még akkor is évi 300 milliót kap a Rogánt reptető cég, ha nem szállnak fel a gépei

Jókora összeget fizet „rendelkezésre állásért” az Országos Vérellátó Szolgálat a Fly-Coopnak.

Évi 300 millió forintot kap a propagandaminisztert helikoptereztető cég, még akkor is, ha nem szállnak fel a kadarkúti repülőtérre bejegyzett Fly-Coop Légi Szolgáltató Kft. gépei – írja a Népszava. 

A lap szerint a szerződést a Fly-Cooppal az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) kötötte, ám az eddig nem került nyilvánosságra, hogy a Fly-Coop valójában az Országos Vérellátó Szolgálatnak (OVSZ) teljesít, és az állami szervezet havonta 25 millió forintot fizet a cégnek rendelkezésre állási díjként.

Az átalánydíjat akkor is megkapja a Fly-Coop, ha a gépei egy percet sem töltenek a levegőben. Ha a kft. feladatot is kap, akkor óradíjat számlázhat a fuvarozás időtartamára: a tender szerint a társaságnak 200 órát kell teljesítenie évente.

A Népszava szerint a Fly-Coop havi átalánydíja már csak azért is figyelemre méltó, mert az OVSZ-nél 2018-ig nem volt szükség rendelkezésre állásra, anélkül is meg tudták oldani a sürgős légi szállításokat. A lap úgy tudja, tíz év alatt egy szervdonoráció maradt el szállítási gondok miatt.

A Népszava emlékeztet, hogy a Fly-Coop tavaly decemberben elnyerte az ÁEEK 571 millió forintos tenderét. Ez alapján vállalta: folyamatosan rendelkezésre áll majd két olyan repülőgép, amely két órán belül fel tud szállni, hogy donorszervet, orvoscsoportot szállítson.

A Fly-Coop megbízásánál érdemes kitérni arra is: míg a szállítási díjat az OVSZ-en átfutva az ÁEEK fizeti ki, a rendelkezésre állást a vérellátó szolgálat a saját költségvetéséből biztosítja. Nem lenne rá fedezete, ha a kormány ki nem bocsátja 1087-es számú határozatát, amelyben egyszeri 415 millió forintos átcsoportosítást engedélyezett az OVSZ számára „transzplantációs műtétekhez szükséges donorszerv szállításának biztosítására”.

A Fly-Coop az a cég, amelyik 2016-ban Rogán Antalt, feleségét és gyermeküket helikopterrel szállította egy nyírségi lakodalomra. Rogán először letagadta a helikopteres túrát, majd amikor fotók igazolták azt, akkor az volt a magyarázat: a felesége cége barterezte az utat  – az ügyet az azóta bezáratott Népszabadság tárta fel. 2017-ben azonban már Andy Vajna és Habony Árpád is a Fly-Coop helikopterével repült. Orbán Viktor informális tanácsadója 2017 júniusában a sajtó elől a cég helikopterével menekült el Makaóról hazatérve.

Andy Vajna negyedik házassági évfordulójuk alkalmából vitte el helikopterrel repülni Vajna Tímeát. Erről bővebben itt olvashat:

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A címvédő Fradi nyerte a jégkorong Erste Liga örökrangadóját
A zöld-fehérek 57 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Tóth Adrián góljával egyenlítettek, majd a ráadásban Nagy Gergő találatával diadalmaskodtak az Újpest ellen.
Hidvéghi Balázs: A magyar kormány élenjár az erdőtelepítésekben
Magyarország területének több mint egyötöde erdő, illetve az erdősítési program keretében idén tavasszal további 22 millió facsemetét ültettek el az erdészek.

Poszt-trauma

Fekete-Győr András „kompromisszumos” javaslata
Kikukázta a Juncker-féle bizottság egyik elvetélt ötletét a momentumos,

Poszt-trauma

Tordai Bence újabb szavazókat szerzett Tarlósnak
Ismét túl nagy volt a mellénye.

Poszt-trauma

A nap, amikor végképp nevetségessé tette magát az ellenzék
Röhejes, szomorú, vagy felháborító?

Poszt-trauma

Szél Bernadett zöldségeket beszél
Újabb politikai nonszensz.

Zéró emisszió

Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben 2023-ra
Az Európában is egyedülálló megoldásoknak köszönhetően a városrész a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró emissziós helye lesz – mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

BOMLASZTÓ KULTÚRÁK

A Kárpátok védi a keresztény Európát
Nemcsak lehetőség, felelősséggel is jár a kelet-közép-európai térségben zajló integráció – véli Maciej Szyma­nowski lengyel hungarológus.

Aktuális

Varga Judit: A bevándorláspártiak újra támadják Magyarországot
Elutasítottuk a kettős mércét, és újra felhívtam a figyelmet arra, hogy olyan határozatról beszélünk, ami maga is sérti a jogállamiságot – mondta Varga Judit.

Fricz Tamás blogja

Juncker az örök föderalista és globalista
Az Európai Bizottság leköszönő elnöke már nem változik meg: ő valóban az Európai Egyesült Államok híve volt és maradt a mai napig.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.