Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 29., vasárnap, Auguszta napja
HÍR TV - Troll:Hangulatkeltés a kormány ellen
Archívum, Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/meg-akkor-is-evi-300-milliot-kap-a-rogant-repteto-ceg-ha-nem-szallnak-fel-a-gepei-3847567/

Még akkor is évi 300 milliót kap a Rogánt reptető cég, ha nem szállnak fel a gépei

Jókora összeget fizet „rendelkezésre állásért” az Országos Vérellátó Szolgálat a Fly-Coopnak.

Évi 300 millió forintot kap a propagandaminisztert helikoptereztető cég, még akkor is, ha nem szállnak fel a kadarkúti repülőtérre bejegyzett Fly-Coop Légi Szolgáltató Kft. gépei – írja a Népszava. 

A lap szerint a szerződést a Fly-Cooppal az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) kötötte, ám az eddig nem került nyilvánosságra, hogy a Fly-Coop valójában az Országos Vérellátó Szolgálatnak (OVSZ) teljesít, és az állami szervezet havonta 25 millió forintot fizet a cégnek rendelkezésre állási díjként.

Az átalánydíjat akkor is megkapja a Fly-Coop, ha a gépei egy percet sem töltenek a levegőben. Ha a kft. feladatot is kap, akkor óradíjat számlázhat a fuvarozás időtartamára: a tender szerint a társaságnak 200 órát kell teljesítenie évente.

A Népszava szerint a Fly-Coop havi átalánydíja már csak azért is figyelemre méltó, mert az OVSZ-nél 2018-ig nem volt szükség rendelkezésre állásra, anélkül is meg tudták oldani a sürgős légi szállításokat. A lap úgy tudja, tíz év alatt egy szervdonoráció maradt el szállítási gondok miatt.

A Népszava emlékeztet, hogy a Fly-Coop tavaly decemberben elnyerte az ÁEEK 571 millió forintos tenderét. Ez alapján vállalta: folyamatosan rendelkezésre áll majd két olyan repülőgép, amely két órán belül fel tud szállni, hogy donorszervet, orvoscsoportot szállítson.

A Fly-Coop megbízásánál érdemes kitérni arra is: míg a szállítási díjat az OVSZ-en átfutva az ÁEEK fizeti ki, a rendelkezésre állást a vérellátó szolgálat a saját költségvetéséből biztosítja. Nem lenne rá fedezete, ha a kormány ki nem bocsátja 1087-es számú határozatát, amelyben egyszeri 415 millió forintos átcsoportosítást engedélyezett az OVSZ számára „transzplantációs műtétekhez szükséges donorszerv szállításának biztosítására”.

A Fly-Coop az a cég, amelyik 2016-ban Rogán Antalt, feleségét és gyermeküket helikopterrel szállította egy nyírségi lakodalomra. Rogán először letagadta a helikopteres túrát, majd amikor fotók igazolták azt, akkor az volt a magyarázat: a felesége cége barterezte az utat  – az ügyet az azóta bezáratott Népszabadság tárta fel. 2017-ben azonban már Andy Vajna és Habony Árpád is a Fly-Coop helikopterével repült. Orbán Viktor informális tanácsadója 2017 júniusában a sajtó elől a cég helikopterével menekült el Makaóról hazatérve.

Andy Vajna negyedik házassági évfordulójuk alkalmából vitte el helikopterrel repülni Vajna Tímeát. Erről bővebben itt olvashat:

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Veszélyhelyzet

Telefonos magyarázkodással zaklatja az embereket Jakab Péter
Schiffer András tragédiának nevezte, hogy egy ilyen közegészségügyi vészhelyzetben sem sikerül az ellenzéknek pártpolitikai érdekektől elszakadnia.

Feszültség

Városiak lepték el a Balaton partját
Ugyan még odébb van az üdülési szezon, a nyaraló- és apartmantulajdonos családok és nyugdíjas hozzátartozóik egy része már most visszatért a Balatonra.

Kiemelt

Meghaladta a hatszáznegyvenezer fertőzöttek száma
A koronavírus legfőbb európai gócpontjának számító Olaszországban az elmúlt 24 órában 889-en haltak meg, az új koronavírushoz köthetően eddig 10023-an.

Poszt-trauma

Még mindig a migránsok jogai a legfontosabbak
A Soros-eszme jön föl, mint a talajvíz.

Poszt-trauma

Meghökkentő budapesti történet
Megvilágosodás a lépcsőházban.

Poszt-trauma

Mi véd meg a vírustól?
Van-e az a pénz?

Poszt-trauma

Demszky nagyon nagy bajban lehet
Itt komoly a gond.

Aktuális

A 65 éves és annál idősebb lakosság többsége családjával él együtt
Az egyedül élő idősek aránya főként az Alföld és Dél-Dunántúl egyes járásaiban, illetve a főváros kerületeinek többségében lényegesen meghaladja az országos átlagot.

Fricz Tamás blogja

Szél Bernadett nem érti – mi sem értjük őt
Vis maior esetén gyors, azonnali döntésekre van szükség.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!