Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 3., szerda, Klotild napja
HÍR TV – Keménymag:Nácizni egyet volt ideje Karácsonynak
Archívum, Vélemény
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/velemeny-archivum/igy-riogat-a-valasztas-eloestejen-a-magyar-kozmedia-3846600/

Így riogat a választás előestéjén a magyar közmédia

Órákon keresztül tudatosan hazudott a közszolgálati televízió a münsteri támadásról.

Szombat délután egy kisteherautó hajtott a németországi Münster óvárosában egy étterem teraszára. Hárman meghaltak és többen megsérültek, a rendőrség, a mentők és a tűzoltók lezárták a környéket. A helyi rendőrkapitányság azt kérte a Twitteren mindenkitől, hogy egyelőre ne spekuláljon az elkövetővel kapcsolatban, várja meg, amíg a rendőrség intézkedik. A német sajtóban a támadás utáni órákban nem volt hír a támadó kilétét illetően, csak annyit lehetett tudni, hogy az incidenst potenciális terrortámadásként kezelik a hatóságok.

Az elmúlt évek teherautós terrortámadásainak tükrében persze ilyenkor mind az olvasók, mind az újságírók rögtön arra gondolnak, hogy iszlamista merénylettel van dolgunk. Ám az újságíróknak ilyenkor van egy feladatuk is: csak olyasmit szabad leírniuk, amiről biztos információjuk van. A kormánypárti média azonban nem tudott ellenállni a kísértésnek a választás előestéjén, hogy felhasználja az ügyet a választók riogatására.

„Münsteri merénylet: a német sajtó szerint egyértelműen bevándorlók állnak a háttérben” – ezzel a címmel jelent meg a cikk a magyar közmédia hírcsatornájának oldalán, a Híradó.hu-n. A hír ezzel a szöveggel, piros háttérrel az M1 egész műsorfolyamában jelen volt, Georg Spöttle pedig rögtön meg is érkezett szakérteni. A német sajtóban mindeközben továbbra sem volt semmi adat a támadó kilétéről vagy esetleges „migrációs hátteréről”.  Cserébe Németországban élő magyarokat nyilatkoztattak a migrációról a közmédiában.

Este hét és nyolc között több németországi lap – a Süddeutsche Zeitung, az NDR, a WDR és a Frankfurter Allgemeine Zeitung, valamint a Rheinischer Post – is arról írt, hogy információik szerint az elkövető egy német férfi, egy bizonyos Jens R., aki 1969-ben született, és semmi nem utal arra, hogy terrorista kapcsolatai lettek volna. Nem sokkal később az észak-rajna-vesztfáliai belügyminiszter megerősítette az információt, hogy az elkövető egy német állampolgárságú férfi, akinek jelen pillanatban úgy tűnik, hogy nincsenek iszlamista kapcsolatai.

Az MTI, vagyis a magyar állami hírügynökség 20.09-kor az előző bekezdésben ismertetett tényeket egyértelműen megírta a jelentésében. Ehhez képest az M1 adásában még az este kilencórás híradó előtt is piros háttérrel szerepelt a hamis hír, miszerint „a német sajtó szerint egyértelműen bevándorlók állnak a háttérben”. A kilenc órai híradóban a következőt állapították meg: „az elkövető német származású, de ez persze hivatalosan nem zárja ki a feltételezett migrációs hátteret”. Nem olvasták be, hogy az elkövetőt a német sajtó szerint Jensnek hívták, ami alapvetően persze még szintén nem zárja ki a „migrációs hátteret”, csak ugyebár rendkívül valószínűtlenné teszi. A belügyminiszter bejelentéséről nem számoltak be, viszont a németországi magyarokat az állítólagos terrortámadással és migrációval kapcsolatos véleményükről kérdezték.

A magyar közmédia hírcsatornája tehát – persze nem először és nem is meglepő módon – tudatosan hazudott a nézőinek. Először arról, hogy a német sajtóorgánumok a támadó „migrációs hátteréről” írnak, amit azok nem is tettek. A közmédia online cikkeiben nem is  linkelték az állítólagos német lapokat. Ezek után pedig hosszú ideig továbbra is ezt hazudták, miközben a német sajtóban – és a magyar MTI-ben – már rég megjelent az ő állításukkal szöges ellentétben álló tény.

Így riogat tehát a választás előtti utolsó estén a magyar adófizetők pénzéből fenntartott közszolgálati média.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Összetartozás napja

Igazi erőt mutathat a trianoni évfordulón a világ magyarsága
Június 4-én akár tizenötezer templomban is megkondulhatnak egyszerre a harangok Kárpát-medence-szerte.

Haláltánc

Szép lassan elnéptelenedik a Jakab Péter által vezetett párt
Varga-Dammot, Sneidert és Mirkóczkit további ismert politikus, országgyűlési képviselő is követte.

Kiemelt

Rugalmasan alkalmazkodtunk az otthoni munkavégzéshez
Megoszlanak a vélemények, hogy a home office mennyire reformálja meg a hazai szokásokat.

Poszt-trauma

Megingott a Jeszenszkybe vetetett bizalom
Nemzeti elkötelezettségű politikusnak mutatta magát.

Poszt-trauma

Bősz Anett és a megtalált összefüggések
A Liberálisok kirakatpolitikusa pont jó helyen van a Gyurcsány-frakcióban.

Poszt-trauma

Fekete fürdőszoba a Trianon szállóban
Provokálni a vesztest cinizmus, érdekből meghunyászkodni jellemgyengeség, túlélni kötelesség.

Poszt-trauma

Na, ki a magyar?
Tényleg tébolyult nacionalisták lennénk?

Aktuális

A levegő minőségének javítása, az egészség védelme a cél
A levegőminőség alakulásában a fűtés mellett kiemelt szerepe van az avar és a kerti hulladék égetésének.

Fricz Tamás blogja

Ferenc testvéren Trianon kapcsán megint kitört az őszödizmus
Gyurcsány filozófiai fejtegetésekbe bocsátkozott a jog, az igazság és a normák viszonyáról.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!