A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Lomnici Zoltán az Európai Bíróság elnökével tárgyalt

Többek között a magyar bírósági reform tízéves tapasztalatairól, a Legfelsőbb Bíróság (LB) működéséről és az Európai Bíróság, valamint a nemzeti bíróságok kapcsolatáról tárgyalt hétfőn Lomnici Zoltán, az LB elnöke a háromnapos látogatásra Magyarországra érkezett Vasziliosz Szkurisszal, az Európai Bíróság elnökével.

MNO
2007. 10. 29. 10:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lomnici Zoltán korábban elmondta: az Európai Bíróság elnökével érkezett 17 tagú delegációhoz hasonló szintű és létszámú képviselet még nem járt Magyarországon az unió legfőbb igazságszolgáltatási szervétől.

Az LB hétfői közleménye szerint a bírókból és főtanácsnokokból álló delegáció, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és a Legfelsőbb Bíróság tagjainak részvételével hétfőn konferenciát tartottak, amelynek központjában a pénzügyi bíráskodás állt. A konferencián szó esett arról, hogy az Európai Unió bővítését követően az új tagállamok közül a magyar bíróságoktól érkezett a legtöbb előzetes döntéshozatali megkeresés. Az egyik ilyen volt az LB és a Zala Megyei Bíróság által feltett kérdés a helyi iparűzési adó tekintetében.

Az Európai Bíróság október 11-én hozott döntést ebben az ügyben, és megállapította, hogy nem forgalmi jellegű adóról van szó, használata tehát összeegyeztethető az érintett uniós jogszabállyal, amely egyetlen áfajellegű adó kirovását teszi lehetővé a tagországoknak.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.