Pályázat nélkül – Nyerő formában a volt altusosok

Gyurcsány Ferenc régi ismerősének, üzlettársának cége újabb milliós megbízást kapott pályázat nélkül a Miniszterelnöki Hivataltól. A Honti Pál résztulajdonában lévő Digital Natives Kft. szokás szerint közpénzből részesül tízmillió forintban.

Magyar Nemzet
2008. 01. 02. 7:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támogatás fejében a Nemzetközi kormányzati kommunikációs eszközök a lakossági tájékoztatásban az interneten című, 60-80 oldal terjedelmű tanulmányt kell elkészítenie a Digital Natives elnevezésű cégnek. Honti Pál korábban a Gyurcsány Ferenc cégbirodalmához tartozó Perfekt Rt.-nél töltötte be a marketingigazgatói tisztséget, illetve igazgatósági és felügyelőbizottsági tagja volt 2002-ig a jelenleg is a miniszterelnök tulajdonában lévő Altus Rt.-nek. Ezenkívül a Gyurcsány Ferenc által létrehozott Alapítvány a Modern Baloldalért kuratóriumi tagja. Cégein keresztül (Mimóza Kommunikációs Kft., Coedu Távoktatási Kft., Digital Natives Kft.) több minisztérium és állami cég „beszállítója”.

Mint arról korábban beszámoltunk, Gyurcsány jelenlegi és egykori cégtársai újabb és újabb jól fizető megbízásokhoz vagy pozíciókhoz jutnak a balliberálisok kormányzása alatt. A Honti Pál érdekeltségébe tartozó Mimóza a kommunikációs koordinációt segítő szoftver technológiájának kidolgozásáért és üzembe helyezéséért tavaly már felvehetett kétmillió forintot szintén a Miniszterelnöki Hivataltól. Nevével ellentétben a Mimóza nem fél az állami megbízásoktól, ugyanis 2003 szeptemberében 6,25 millió forintot nyertek el a munkaügyi tárcához tartozó Nemzeti Felnőttképzési Intézet (NFI) pályázatán. Honti másik érdekeltsége, a Coedu Távoktatási Kft. az NFI egy másik pályázatán 15 millió forintot kapott, illetve a már megszűnt informatikai tárcától 6,2 millió forinthoz jutott széles sávú e-learning tananyagfejlesztésért 2005-ben.

Részletek a Magyar Nemzet 2008. január 2-i számában

Pál Gábor–Pilhál Tamás

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.