Jüttner feljelentette az újabb csalókat

Elismerte Jüttner Csaba, hogy nemcsak Borsodból, hanem saját megyéjéből, Szabolcs-Szatmár-Beregből is részt vett álküldött az SZDSZ tavalyi, elcsalt elnökválasztásán, és belső vizsgálatot kezdeményezett, miután meggyőződött arról, hogy Vass Albert gulácsi küldött valóban nem volt jelen a párt tavalyi tisztújító küldöttgyűlésén. <br /><br /><a href="/portal/550251" target="_blank"><strong>• Több SZDSZ, több csalás?</strong></a>

MNO
2008. 03. 22. 11:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kóka János bizalmasa, az SZDSZ szabolcsi elnöke vizsgálatot indított okirat-hamisítás miatt a rendőrségen, de azt állítja: csak a hírTV-ből értesült az újabb csalásról. Jüttner Csaba vizsgálta a borsodi álküldöttek ügyét is, de csak azt tudta megállapítani, hogy négyen jogtalanul vettek részt a tavalyi elnökválasztáson. Arra azonban nem talált bizonyítékot, hogy kitől származnak a küldöttgyűlés jelenléti ívén szereplő aláírások.

A hírTv péntek este számolt be arról, hogy nemcsak a Jüttner-jelentésben szereplő négy álküldött szavazott tavaly az SZDSZ elnökválasztásán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is volt olyan küldött, akinek az aláírása szerepelt ugyan a párt tavalyi elnökválasztási jegyzőkönyvében, de valójában nem jelent meg a küldöttgyűlésen.

Az MTI érdeklődésére, nem összeférhetetlen-e, hogy a helyi pártszervezet vizsgálja a saját megyében történt szabálytalanságot, Jüttner Csaba hangsúlyozta, az esetleges összeférhetetlenséget azzal zárta ki, hogy megtette a rendőrségi bejelentést.

A politikus hozzátette, várhatóan a következő héten összehívja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei SZDSZ-elnökséget, ez a testület jelöli ki azokat az embereket, akik lefolytatják a megyén belüli belső vizsgálatot. A politikus hangsúlyozta, hogy ő maga nem vesz részt ebben a vizsgálatban. Úgy fogalmazott: ebben a helyzetben ez a döntési lehetősége van.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra szombaton megérkezett Jüttner Csaba bejelentése – tájékoztatta az MTI-t a Szabolcs-Szastmár-Bereg megyei rendőrkapitányság sajtóreferense, Fülöp Gergely, aki részleteket nem kívánt közölni a bejelentéssel kapcsolatban.

(hírTV, MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.