SZDSZ, a fantompárt: tag-e Vass Albert? + Képek

Belső vizsgálatot kezdeményezett és okirat-hamisítás gyanújával a hatóságokhoz fordult az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, Jüttner Csaba, miután meggyőződött arról, hogy a megyéből Vass Albert gulácsi küldött valóban nem volt jelen a párt tavalyi tisztújító küldöttgyűlésén. Ráadásul az se biztos, hogy a gulácsi polgármester, aki helyett valaki szavazott, egyáltalán tagja-e az SZDSZ-nek. <br /><br /><strong><a href="/portal/550312" target="_blank">• Szakad a párt – Demszky is kilép az ügyvivői testületből?</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/550374">• Horváth Csaba tisztújítást javasol az SZDSZ-nek</a></strong>

MNO
2008. 03. 23. 10:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök szombati közleményében arról ír, hogy az egyik gulácsi küldött, Vass Albert polgármester valójában nem vett részt a párt tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésen.

Emiatt az ügyben belső vizsgálat is indult. Egyelőre nem tudható, hogy a gulácsi küldött nevében felvette-e valaki a szavazólapot. Arról sincs információ, hogy a többi „álküldött” ügyében szintén tettek-e rendőrségi bejelentést. Csak annyi biztos, hogy Vass helyett valaki aláírta a jelenléti ívet.

Vass Albert polgármester aláírása

A fantomküldött hamis Vass Albert-aláírása

A Hír TV péntek este számolt be arról, hogy nemcsak a Jüttner-jelentésben szereplő négy álküldött szavazott tavaly az SZDSZ elnökválasztásán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is volt olyan küldött – a gulácsi polgármester –, akinek aláírása szerepelt ugyan a párt elnökválasztási jegyzőkönyvében, de valójában nem jelent meg a küldöttgyűlésen.

Az egyik kereskedelmi csatorna telefonon kereste meg Vass Albertet, aki megerősítette, hogy nem volt ott a küldöttgyűlésen. Ő egyébként azért mehetett volna az elnökválasztásra, mert az SZDSZ alapszabálya szerint a polgármesterek automatikusan küldöttek. Persze csak az SZDSZ-es polgármesterek. A televíziós csatorna kérdésére, mely szerint ő tagja-e az SZDSZ-nek Vass Albert azt mondta: „fogalmam sincs”.

Azt mondta, 1994-ben a Fidesz-SZDSZ támogatásával indult a polgármesteri tisztségért, akkor lehet, hogy belépett, de azóta nem foglalkozott az SZDSZ-szel, és sosem fizetett tagdíjat. Vass azt is mondta, azóta nincs kapcsolata a párttal. Az SZDSZ megyei szervezője szerint Vass Albert 1994. szeptember 20-án lépett be a pártba, ő úgy véli, a polgármester tagsága jogos. Viszont a párt alapszabálya azt írja, hogy aki egy évig nem fizet tagdíjat, törlik a tagnyilvántartásból.

Érdekesség az is, hogy a párt szabolcsi oldalán sincs nyoma annak, hogy Vass Albert szabad demokrata polgármester volna, legalábbis a polgármesterek listáján nem szerepel, a legutóbbi önkormányzati választáson pedig függetlenként indult.

A párt szabolcsi honlapja nem tud Vass Albertről...

(MTI, index, TV2)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.