T. Asztalos Ildikó tagadja, hogy csalt volna

Nem fogadja el a Jüttner-bizottság megállításait az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke; T. Asztalos Ildikó erről pénteken beszélt az MTI-nek, hangsúlyozva: nem csalt a liberálisok tavaly márciusi elnökválasztásán, és nem is szervezett csalást.

MNO
2008. 03. 21. 15:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kóka János, az SZDSZ elnöke előzőleg pénteken sajtótájékoztatón közölte: a Jüttner-bizottság vizsgálata lezárult és egyértelműen megállapította: T. Asztalos Ildikó négy illetéktelen küldöttet arra buzdított, hogy a másik elnökjelöltre, Fodor Gáborra szavazzon. Hozzátette: ragaszkodik ahhoz, hogy távozzanak a pártból, akik csaltak, vagy csalást szerveztek. T. Asztalos Ildikó a távirati irodának reagálásában elmondta: nem érti, a Jüttner-bizottság miért nem vizsgálta, hogy vannak olyan emberek, akik a tisztújításon Fodor Gáborra szavaztak, a Hír-TV-nek nyilatkozó Köteles Péter szerint pedig Kóka Jánosra.

Ez egyszerűen ellentmondásos – fogalmazott a liberálisok borsodi elnöke. Hozzátette: úgy tűnik, a bizottságnak nem volt szándéka összevetni ezt a két álláspontot, „ez pedig mindenképpen aggályos, a meghallgatások ellentmondásosak”. Mint megyei elnök természetesen viselem a politikai felelősséget a megyei vonatkozású eseményekért – tette hozzá. T. Asztalos Ildikó azt mondta, a következő napokban barátaival végiggondolja a kialakult helyzetet, és meghozza a szükséges döntéseket. „Nagyon fáradt, nagyon szomorú, nagyon elkeseredett vagyok” – közölte.

Arra a kérdésre, egyetért-e azzal, hogy az SZDSZ-ben ismét tisztújítást tartsanak, T. Asztalos Ildikó egyértelműen igennel válaszolt, megjegyezve: rengeteg telefont és e-mailt kapott, amelyek kitartásra buzdították. A Jüttner-bizottság jelentését csütörtökön este kezdte és péntek hajnalba nyúlóan tárgyalta meg a liberális párt ügyvivői testülete. Jüttner Csaba, az SZDSZ tavalyi elnökválasztásának körülményeit vizsgáló bizottság elnöke újságíróknak elmondta: négy meghallgatott elismerte, hogy T. Asztalos Ildikó, az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke a párt tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésén felkérte őket, szavazzanak a jelen nem lévő küldöttek helyett.

Gusztos Péter ügyvivő bejelentette: a párt ügyvivői testülete lezárta a tavalyi küldöttgyűléssel kapcsolatos vizsgálatot. A jelentést a párt honlapján nyilvánosságra hozták. Az ügy előzménye, hogy a Hír TV egyik februári műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását. A Boon nevű honlapnak nyilatkozva Köteles Péter miskolci vállalkozó azt mondta, ő volt az, aki a Hír TV-t erről informálta. A férfi a televíziónak arról is beszélt, hogy négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, „mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra”. Az SZDSZ hétfőn átadta a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak a Jüttner-bizottság jelentését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.