Ismeretlen eredetű alapanyagok a kínai éttermekben

Nem a melamin a fő probléma a Bács-Kiskun megyei kínai éttermekben, hanem az alapanyagok származásának bizonytalansága.

MNO
2008. 10. 07. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen eredetű alapanyagokkal dolgoznak, és a tisztaság sem éppen kifogástalan a kínai éttermek egy részében. Ezt a következtetést vonta le eddig az élelmiszerbiztonsági igazgatóság, amely éppen ezekben a napokban ellenőrzi a megye kínai éttermeit. Molnár Zoltán megyei főállatorvos elmondta: a kínaiakat is ugyanolyan gyakorisággal ellenőrzik, mint a többi vendéglátóhelyet, és most kerültek ismét „terítékre” a megye kínai éttermei.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran gond van a tisztasággal és kideríthetetlen, honnan származnak az ételekhez felhasznált alapanyagok. A kínai éttermek látogatói egyébiránt megnyugodhatnak, hiszen ezekben az éttermekben a melamintól kevésbé kell tartani, mert nem jellemző a tejes alapanyagú ételek készítése.

(baon.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.