időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Szombaton munkanap szerint közlekednek a járatok

MNO
2008.10.17. 10:43

Szombaton munkanap lesz, most dolgozzuk le a jövő hét pénteket. Érdemes odafigyelni a vonat és az autóbusz menetrendre, illetve ne felejtsenek el pénzt bedobni a parkoló-automatákba. A szombati hétköznapi menetrend a MÁV-nál és a volánnál is ugyanazt jelenti, úgy közlekednek a járművek, mintha például kedd lenne.

A MÁV a 23-i ünnep előtt és után nem indít külön vonatokat, de azért gondoskodnak arról, hogy legyen elég hely a várhatóan több utasnak – mondta Balog Fazekas Anita. A MÁV-Start szóvivője elmondta, több kocsival közlekednek majd a szerelvények, és a menetrendben pedig egyébként is benne lévő vonat darabszám garantálja azt, hogy a megnövekvő utasforgalmi igényeket is ki tudja szolgálni a MÁV-Start Zrt.
A Volán menetrend 23-án változik, kevesebb buszt indítanak a 4 napos ünnep és az őszi szünet idején. Nagyobb forgalomra 22-én és a szünet után számítanak, ezért több városba és városból indítanak pótbuszokat – mondta Fajcsák Lajos. A forgalmi és kereskedelmi igazgató szerint a távolsági járatokat érinti a többlet autóbuszok beállítása. Ez jelenti akár a zalaegerszegi, az egri, a bajai, a kalocsai vonalakat. A Volán egyébként már péntektől keddig több buszt indít.

A részletes menetrendekről az utazók a MÁV és a Volán honlapján, illetve telefonon tájékozódhatnak.

(MR)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.