időjárás 18°C Malvin 2022. október 1.
logo

Bizottsági stoptábla a napi standolásnak

MNO
2009.02.12. 15:06

Támogatta a napi standolás megszüntetését az Országgyűlés költségvetési bizottsága csütörtöki ülésén. A szórakozóhelyeken és az éttermekben február óta kötelező napi rövidital-nyilvántartás megszüntetését ellenzéki képviselők kezdeményezték. <br /><br /><strong><a href="/portal/614918" target="_blank">• Az MSZP felülvizsgálná a standolás és a banki átutalás szabályait</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/614796" target="_blank">• Szatmáry: Felesleges adminisztrációs teher a standolás</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/612825" target="_blank">• A Fidesz megszüntetné a napi standolás kötelezettségét</a></strong> <br /><strong><a href="http://mno.hu/portal/609476" target="_blank">• VPOP: a standolási kötelezettség csak a „rövidekre” vonatkozik</a></strong> <br /><strong><a href="http://mno.hu/portal/612445" target="_blank">• Bünteti az APEH a 250 ezer forint feletti készpénzes kifizetést</a></strong>

A Szatmáry Kristóf és Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselő által jegyzett javaslat célja az is, hogy töröljék el azt a törvényi rendelkezést, amely 250 ezer forintban maximalizálja a kis- és középvállalkozások közötti készpénzes fizetés felső határát.

A bizottság 15 igen, 8 nem és 6 tartózkodás mellett mindkét indítványt parlamenti általános vitára alkalmasnak ítélte.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.