Gyurcsány Bécsben mulatott a „Rocknagyi” koncertjén + Képek + Videó

Tina Turner szombat esti bécsi koncertjén készülődött a rendkívüli kormányülésre Gyurcsány Ferenc. Az MNO úgy értesült, hogy a miniszterelnök és felesége a VIP-páholyból hallgatta meg az előadást, ahová 98 és 200 euró között lehetett jegyet kapni. A kormányszóvivő megerősítette: a miniszterelnököt és családját meghívták a koncertre. Bernáth Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője képmutatónak nevezte a kormányfő viselkedését.

MNO
2009. 02. 08. 13:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerkesztőségünkbe juttatott fotók tanúsága szerint Gyurcsány Ferenc és felesége Dobrev Klára Bárdos Andrással, a TV2 riporterével szórakozott szombaton Tina Turner bécsi koncertjén. A Magyar Nemzet Online úgy értesült, hogy a „Rocknagymama” előadását „számos magyar VIP” társaságában hallgatta meg a szocialista miniszterelnök. A koncertre a legolcsóbb jegy is 65 euró volt, ám a szociálisan érzékeny kormányfő és társasága páholyból hallgatta a We Don't Need Another Hero-t és a Golden Eye-t: ez pedig 98 és 200 eurós árat jelent. Azaz a Gyurcsány Ferenc által gyűlöltnek nevezett, 300 forintos árfolyamon számolva akár 60 ezer forintot is kifizethetett a koncertért a baloldal vezére.

Szeretne részletes útmutatást kapni a miniszterelnök

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Tina Turner koncertjén járt szombaton este Bécsben – erősítette meg kérdésre válaszolva a kormányszóvivő a vasárnapi, soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a miniszterelnököt és családját meghívták a koncertre, aminek nagyon örült. Ahogyan annak is, hogy a koncerten nagyon sok magyarral – köztük közéleti személyiségekkel is – találkozott, akik odamentek hozzá, üdvözölték, és aztán közösen nézték a koncertet – tette hozzá. Daróczi Dávid kitért arra: a miniszterelnök azt kéri a fideszes politikusoktól, hogy adjanak útmutatást, mi az, amit a kormányfő válság idején tehet, és mi az, amit nem. Feltetette a kérdést: lehet-e válság idején moziba, színházba, koncertre menni? "Hogy ha színházba kíván menni a miniszterelnök, akkor milyen darabokat nézhet meg, és milyeneket nem: megnézheti-e például Woody Allen egy darabját, vagy kizárólag a Bánk Bánra mehet el?" – sorolta a kérdéseket a kormányszóvivő. A kormányfő arra is kíváncsi, hogy ha koncertről van szó, akkor "elmehet-e Tina Turner koncertjére, vagy kizárólag az Edda koncertjére mehet el". Ebben szeretne részletes útmutatást kapni a miniszterelnök a Fidesz képviselőitől – közölte.

„Hogy van képe ehhez Gyurcsánynak?”

Bernáth Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője – egy másik témában tartott sajtótájékoztatón – arra a kérdésre, hogy mit szól a Fidesz ahhoz, hogy szombaton Gyurcsány Ferenc Bécsben volt sofőrrel, külön busszal Tina Turner koncertjén, azt mondta: „képmutató” a miniszterelnök viselkedése. „Akkor, amikor mindenkitől lemondást vár el, megértést vár el (...), akkor mégis, hogy van ahhoz képe, hogy ezt megtegye” – jegyezte meg Bernáth Ildikó.

A TV2 arról tájékoztatta lapunkat szóvivőjén keresztül, hogy Bárdos András csupán összefutott a kormányfővel a Stathalle büféjében.

(MTI, MNO, hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.