Gyurcsány Bécsben mulatott a „Rocknagyi” koncertjén + Képek + Videó

Tina Turner szombat esti bécsi koncertjén készülődött a rendkívüli kormányülésre Gyurcsány Ferenc. Az MNO úgy értesült, hogy a miniszterelnök és felesége a VIP-páholyból hallgatta meg az előadást, ahová 98 és 200 euró között lehetett jegyet kapni. A kormányszóvivő megerősítette: a miniszterelnököt és családját meghívták a koncertre. Bernáth Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője képmutatónak nevezte a kormányfő viselkedését.

MNO
2009. 02. 08. 13:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerkesztőségünkbe juttatott fotók tanúsága szerint Gyurcsány Ferenc és felesége Dobrev Klára Bárdos Andrással, a TV2 riporterével szórakozott szombaton Tina Turner bécsi koncertjén. A Magyar Nemzet Online úgy értesült, hogy a „Rocknagymama” előadását „számos magyar VIP” társaságában hallgatta meg a szocialista miniszterelnök. A koncertre a legolcsóbb jegy is 65 euró volt, ám a szociálisan érzékeny kormányfő és társasága páholyból hallgatta a We Don't Need Another Hero-t és a Golden Eye-t: ez pedig 98 és 200 eurós árat jelent. Azaz a Gyurcsány Ferenc által gyűlöltnek nevezett, 300 forintos árfolyamon számolva akár 60 ezer forintot is kifizethetett a koncertért a baloldal vezére.

Szeretne részletes útmutatást kapni a miniszterelnök

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Tina Turner koncertjén járt szombaton este Bécsben – erősítette meg kérdésre válaszolva a kormányszóvivő a vasárnapi, soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a miniszterelnököt és családját meghívták a koncertre, aminek nagyon örült. Ahogyan annak is, hogy a koncerten nagyon sok magyarral – köztük közéleti személyiségekkel is – találkozott, akik odamentek hozzá, üdvözölték, és aztán közösen nézték a koncertet – tette hozzá. Daróczi Dávid kitért arra: a miniszterelnök azt kéri a fideszes politikusoktól, hogy adjanak útmutatást, mi az, amit a kormányfő válság idején tehet, és mi az, amit nem. Feltetette a kérdést: lehet-e válság idején moziba, színházba, koncertre menni? "Hogy ha színházba kíván menni a miniszterelnök, akkor milyen darabokat nézhet meg, és milyeneket nem: megnézheti-e például Woody Allen egy darabját, vagy kizárólag a Bánk Bánra mehet el?" – sorolta a kérdéseket a kormányszóvivő. A kormányfő arra is kíváncsi, hogy ha koncertről van szó, akkor "elmehet-e Tina Turner koncertjére, vagy kizárólag az Edda koncertjére mehet el". Ebben szeretne részletes útmutatást kapni a miniszterelnök a Fidesz képviselőitől – közölte.

„Hogy van képe ehhez Gyurcsánynak?”

Bernáth Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője – egy másik témában tartott sajtótájékoztatón – arra a kérdésre, hogy mit szól a Fidesz ahhoz, hogy szombaton Gyurcsány Ferenc Bécsben volt sofőrrel, külön busszal Tina Turner koncertjén, azt mondta: „képmutató” a miniszterelnök viselkedése. „Akkor, amikor mindenkitől lemondást vár el, megértést vár el (...), akkor mégis, hogy van ahhoz képe, hogy ezt megtegye” – jegyezte meg Bernáth Ildikó.

A TV2 arról tájékoztatta lapunkat szóvivőjén keresztül, hogy Bárdos András csupán összefutott a kormányfővel a Stathalle büféjében.

(MTI, MNO, hírTV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.