időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Idegsebészek találkoznak Debrecenben

MNO
2009.05.22. 11:32

Megkezdődött a Magyar Idegsebészeti Társaság XIX. kongresszusa pénteken Debrecenben, a kétnapos rendezvényen a szakma neves hazai képviselői mutatják be módszereiket, újításaikat.

A debreceni idegsebészeti centrum az elmúlt évek nagyarányú fejlesztéseivel az ország egyik legjelentősebb központjává vált. Ezen fejlesztések egyik legfontosabbja a gammasugárkés, amellyel Magyarországon csak a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) rendelkezik.

Az eszköz használatát pénteken bemutató kezelésekkel ismertetik a szakma képviselőivel – mondta Bognár László, a DEOEC Idegsebészeti Klinikájának igazgatója a megnyitó után. A kétévente megrendezendő találkozón a szakma hat hazai centrumának és azok 22 sebészetének mindegyike képviselteti magát, a magyarországi idegsebészeknek mintegy kétharmada van jelen.

A kétnapos rendezvényen a szakma legnevesebb hazai képviselői hat szekcióban összesen 36 előadást tartanak. Ezek között érintenek olyan speciális területeket, mint a gyermek-idegsebészet, az epilepsziás és mozgászavaros esetek kezelése, a gerincsebészeti beavatkozások és a sugársebészet – közölte Bognár László.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.