időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Ikvai-Szabó Imre lemondott a mesterséges dugótervről

MNO
2009.05.21. 18:13

Politikai támogatás híján nagyon kicsi az esélye, hogy ezen a nyáron meg lehessen tartani a forgalomkorlátozási kísérletet – nyilatkozta csütörtökön kora este az ügyet felkaroló Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ), Budapest főpolgármester-helyettese. <br /><br /><strong><a href="/portal/638210" target="_blank">• Paródia a „dugódemó”, káosz van az MSZP–SZDSZ-nél</a></strong>

„Előrelátható volt, hogy az ügy nem kap politikai támogatást, de ettől függetlenül az előterjesztés elkészül a főpolgármesteri kabinet részére, amiben bemutatom az alapvető elképzelést és a felmerült érveket és ellenérveket” – mondta az SZDSZ-es politikus, hozzátéve: ettől még a probléma létezik, ezért mindenkinek a felelőssége, hogy végigvigyék, és politikai döntés legyen róla. Hozzátette: kidolgozatlan formában került a nyilvánosság elé az elképzelés, ezért is mutatja be a kabinetnek a teljes anyagot.

A Magyar Autóklub jogi és érdekvédelmi bizottságának elnöke, Kovács Kázmér elhibázottnak nevezte a tervezetet, mert nem ad megfelelő alternatívát az autósoknak, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint a belváros forgalmának csökkentésére a megoldást a Bajcsy-Zsilinszky úti és a Rákóczi úti villamossínek visszaépítése jelenti.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.