időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Teljes a káosz Bajnai Gordon körül

Magyar Nemzet
2009.05.27. 04:00

Teljes a zűrzavar a kormányban Bajnai Gordon adóelkerülési technikái miatt. Az egyik kormányszóvivő, Szollár Domokos megakadályozta, hogy lapunk munkatársa az ügyben kérdést intézzen a miniszterelnökhöz, a másik, Budai Bernadett pedig újabb valótlanságot állított Bajnai korábbi cégvezetői tevékenységéről. Orbán Viktor szerint elfogadhatatlan, hogy Magyarországon a jegybankelnök, a miniszterelnök és a pénzügyminiszter offshore cégekbe menti ki a vagyonát a hazai adózás elől.

Budai Bernadett kormányszóvivő továbbra is kitart amellett, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök nem volt vezetője offshore cégnek, és nem folytatott olyan tevékenységet, amely magyarországi adóelkerülésre irányult. A lapunkban közreadott bizonyítékok azonban arról tanúskodnak, hogy Bajnainak az egyik ciprusi offshore cég igazgatójaként módja volt arra, hogy milliárdos nagyságrendben tüntethesse el Magyarországról a Dataplex eladása hasznából származó milliárdokat a magyar adóhatóság elől. A kormányszóvivőtől ezért azt is megkérdeztük, hogy ha dokumentumokkal bizonyítjuk, hogy Bajnai igenis offshore céget vezetett, a miniszterelnök lemond-e posztjáról. Budai elmondta, egyelőre nem tud egy későbbiekben megjelenő dokumentum kapcsán nyilatkozni, de – mint kijelentette – várják a Magyar Nemzet által közreadott újabb tényeket.

Lapunk már hétfői számában bemutatta – és most újra közreadja – azt az iratot, amely igazolja: a Ciprusi Köztársaság kereskedelmi, ipari és idegenforgalmi minisztériumának cégnyilvántartó hivatala 2005. október 14-én kelt igazolásában Bajnai Gordont a Fleminghouse Investment Ltd. igazgatójaként tartotta számon. Az tehát nem lehet vitás, hogy Bajnai vezető tisztségviselője volt-e a külföldi cégnek. Az volt. A Magyar Nemzet szerdai száma azt vizsgálja, a Fleminghouse offshore cég-e, vagy sem.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.