Pécs történetének legszigorúbb beruházása következik

Pécs eddigi történetének legszigorúbb beruházása következik – szögezte le Páva Zsolt a Széchenyi tér felújítása kapcsán. A fideszes polgármester szerint az elmúlt 11 év városvezetése számos kérdőjeles szerződést kötött különböző feladatok elvégzésére, amelyek gyakran joggal irritálták a pécsieket, ezért van szükség az ügyletek kivizsgálására.

MNO
2009. 06. 02. 8:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszak beruházásainak, illetve szerződéseinek vizsgálata megkezdődött, és azok lezárultát követően minden szükséges információt nyilvánosságra fogunk hozni – olvasható Páva Zsolt szerkesztőségünkhöz is eljuttatott keddi közleményében. Pécs fideszes polgármestere úgy véli: az elmúlt 11 év városvezetése számos kérdőjeles szerződést kötött különböző feladatok elvégzésére, amelyek gyakran joggal irritálták a pécsieket, ezért van szükség az ügyletek kivizsgálására. A továbbiakban gyanús ügyletek már nem fordulhatnak elő, hiszen számunkra nincsen titok – írja. Ha kell, Páva Zsolt nyilvánosságra hoz szerződéseket, és a teljesítésről szóló beszámolókat is. A Széchenyi tér felújítása kapcsán sem lehet ez másként, Pécs eddigi történetének legszigorúbb beruházása következik – szögezte le Páva.

Pécs polgármestere a kivitelezővel kötött szerződésen túl elvárásokat is megfogalmazott, amelyekből nem enged. Páva azt kérte a kivitelezőtől, hogy a térre szereljen fel webkamerákat, hogy a pécsiek munkaidőben folyamatosan nyomon követhessék a munkafolyamatot, tisztában lehessenek a beruházás napi készültségével. Ugyancsak elvárásként fogalmazta meg, hogy a kivitelezői szerződésekbe, továbbá az alvállalkozókkal kötött mindennemű jogi anyagba Páva megbízottai betekintést kapjanak a teljes munkafolyamat időtartama alatt. A polgármester szándékai szerint a TAKA mint külső szervezet alkalmas lehet a jogi anyagok figyelemmel kísérésére. Páva kérte továbbá, hogy a kivitelező nyisson ügyfélszolgálati irodát a belvárosban, és a beruházás folyamán adjon tájékoztatást az érdeklődő pécsieknek a munkafolyamat minden részletéről.

A polgármester elvárásai között szerepel az is, természetesen a törvény adta lehetőségeken belül, hogy a kivitelezésen, alvállalkozóként vagy munkásként minden olyan esetben pécsiek dolgozhassanak, amikor Pécsett megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtani képes vállalkozás található. Végül kérte azt is, hogy a munkafolyamat, a kivitelezés állásáról a cég legalább havonta egy alkalommal számoljon be az önkormányzat gazdasági bizottságának. Mindezen szabályok betartása esetén elkerülhetjük a vélt vagy valós kifogásokat, és az utolsó fillérig elszámolhatunk a pécsieknek – írja Páva. A polgármester szerint tiszta kézzel és a pécsiek megelégedésére kell dolgozni a Széchenyi tér felújításán.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.