Fidesz: „indokolhatatlanul drága” vétel

A szegedi Fidesz-frakció szeretné megtudni, igazak-e azok a sajtóhírek, amelyek szerint az önkormányzat több tízmillió forintért vásárolt meg néhány garázst az uszodaépítésre hivatkozva úgy, hogy a sportberuházás megvalósítására egyelőre nincs esély – mondta Hüvös László frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján.

MNO
2009. 09. 21. 10:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus emlékeztetett: Botka László MSZP-s polgármester és Ujhelyi István szocialista országgyűlési képviselő még a 2006-os parlamenti választási kampány során jelentette be, hogy 2007-ben elkezdődik egy teljesen új fedett uszoda építése Szegeden.

Hüvös László szerint bár a polgármester 2007 tavaszán már biztosan tudta, hogy állami támogatás hiányában nem indulhat meg az uszodaépítés, az önkormányzat mégis „indokolhatatlanul drága” ingatlanvásárlásba kezdett. Sajtóhírek szerint 8, 15 és 30 millió forintért vásárolt meg boltoknak, illetve kocsmának helyet adó garázsokat. A Fidesz-frakció szeretné megtudni, hogy a város pontosan hány darab, egyenként mekkora alapterületű ingatlant, milyen vételárért szerzett meg. Mivel érdeklődésükre az illetékes gazdasági alpolgármester nem adott konkrét választ, a következő közgyűlésen a jegyzőnek teszik fel ezeket a kérdéseket – közölte a frakcióvezető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.