Budai: Joav Blum miatt érvénytelen a sukorói telekcsere

Budai Gyula szerint a pénzügyminiszternek azonnal utasítania kell a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-t, hogy álljon el a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos telekcsere-szerződéstől annak érvénytelensége miatt. <br /><br /><strong><a href="/portal/677060" target="_blank">• Döntött a bíróság: fiktív volt Joav Blum sukorói lakcíme</a></strong>

MNO
2009. 11. 18. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: hétfőn a Fejér Megyei Bíróság jogerős ítéletében megállapította, hogy a sukorói kaszinóberuházás izraeli befektetője, Joav Blum lakcíme a földcsere időpontjában fiktív volt. Innen Budai Gyula szerint egyenes út vezet ahhoz, hogy Joav Blum ellen megállapítsák a közokirat-hamisítás bűntettét.

Hangsúlyozta: a hétfői ítélet alapján az izraeli befektető és az MNV között megkötött csereszerződés érvénytelennek tekinthető, ugyanis a 2008. július 30-i szerződésben Joav Blum a sukorói Kiss Imre út 5. szám alatti ingatlant jelölte meg lakcímeként, „valótlan adatot adott meg a szerződés létrejöttekor”, így azt érvénytelennek kell tekinteni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.