időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Harminc napra előzetesbe került a pécsi ámokfutó

MNO
2009.11.28. 09:37

<p>Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság az egy ember halálával és három súlyos sérülésével járó csütörtöki pécsi lövöldözés gyanúsítottját szombaton.</p><p><strong><a href="/portal/679286">• Látens skizofréniában szenvedett a pécsi ámokfutó?</a></strong> </p>

Hajdú István, a városi bíróság elnöke a helyszínen arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a bíróság harminc napra rendelte el a több emberen elkövetett emberölés kísérletével megalapozottan gyanúsított 23 éves fiatalember letartóztatását. Hozzátette: a bíróság indoklása szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítási eljárást. A gyanúsított az ülésen nem tett vallomást.

Visegrády Zoltán, a lövöldöző ügyvédje közölte: amit védence neki a bűncselekményről, annak indítékáról elmondott, ügyvédi titok. Annyit azonban megjegyzett, hogy egy „irracionális cselekménynél ne keressenek racionális okokat, azok ugyanis nincsenek”.

Visegrády Zoltán a védence beszámíthatóságát firtató kérdésekre úgy reagált, hogy azt nem az ő tiszte megítélni, ennek megállapítására igazságügyi elmeorvost rendelnek ki. Arra az újságírói kérdésre, hogy mi vezethetett idáig, a tragédia bekövetkezéséig, az ügyvéd azt válaszolta: nem tudja, megítélése szerint ez egy nagyon hosszú folyamat. Úgy vélte, meg kell vizsgálni, mi történt a gyanúsítottal az elmúlt évek során. A vizsgálatnak ki kell terjednie a családdal és mások mellett az orvosával való kapcsolatára is.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.