időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

I. János Károly fogadja Sólyom Lászlót

MNO
2009.11.13. 15:16

Sólyom László köztársasági elnök háromnapos hivatalos látogatásra utazik Spanyolországba hétfőn – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal pénteken az MTI-vel.

A magyar államfő I. János Károly spanyol király és Zsófia királyné meghívásának tesz eleget. A köztársasági elnököt hétfőn fogadja audiencián I. János Károly. Sólyom László kedden találkozik Alberto Ruiz-Gallardón madridi főpolgármesterrel, majd megbeszélést folytat José Luis Rodríguez Zapatero miniszterelnökkel, és kíséretével még aznap látogatást tesz Segoviában. A magyar államfő szerdán találkozik José Bono képviselőházi elnökkel és megtekinti a képviselőház plenáris ülését.

Spanyolországgal 1977. február 9-én álltak helyre Magyarország nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatai. Barcelonában 1992 óta főkonzulátus működik. A két ország kereskedelmi kapcsolatai gyors ütemben fejlődtek a rendszerváltás óta. A beruházások iránti érdeklődés azonban csak Magyarország európai uniós csatlakozása óta élénkült meg. Intenzívek az idegenforgalmi kapcsolatok is: a kulturális együttműködés fontos eszköze a 2004 szeptemberében felavatott budapesti Cervantes Intézet.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.