időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Józsefvárosi választási csalás: az SZDSZ-en is ott a gyanú árnyéka

MNO
2009.11.20. 11:36

<p>Az MSZP után az SZDSZ-re is ráterelődött a gyanú a józsefvárosi választási csalási ügyben. A Hír Televíziónak egy Magdolna utcai ház lakói azt állították: egy második emeleti lakásba tömegesen jöttek a hajléktalanok, ahol lefénymásolták személyi igazolványukat. A szocialista jelölt közben Kocsis Máté visszalépését szorgalmazza. </p><p><strong><a href="/portal/677551">• Már nyomoz a rendőrség a józsefvárosi „csalás” ügyében</a></strong></p>

Állítólag azt mondták nekik, hogy egy egészségpénztárnak gyűjtenek adatokat, cserébe pedig 1000 forintot kaptak. A lakásban egy helyi SZDSZ-es lakik, a házban élők azt mondták: a helyszínen ott volt Takács Gábor, a liberálisok polgármesterjelöltje is.

Szerdán hasonló történt az egyik hajléktalanmelegedő közelében is. Akkor egy nő azt állította: az MSZP nevében egy háromfős társaság ezer-ezer forintot kínált neki és társainak személyi adataiért, hogy azokkal később megakadályozzák a Fidesz győzelmét a vasárnapi időközi polgármester-választáson. Az ügyben az egyik hajléktalan és a Fidesz is feljelentést tett, a rendőrség nyomozást indított. Az MSZP és az SZDSZ is tagad.

Komássy visszaléptetné a Fidesz jelöltjét

Lépjen vissza Kocsis Máté, a Fidesz polgármester-jelöltje a vasárnapi választáson való indulástól, mert a kampány során alkalmazott nemtelen eszközeivel több kárt okoz, mint hasznot – mondta Komássy Ákos, az MSZP józsefvárosi polgármester-jelöltje budapesti sajtótájékoztatóján, pénteken. A szocialista politikus bejelentette: mivel a választási kampányban a csalás gyanúja többször felvetődött, az MSZP kerületi szervezete pénteken feljelentést tesz a rendőrségen. „Hiszünk a magyar igazságszolgáltatásban és a magyar jogállamban, éppen ezért, ha bármilyen visszaélés történt, akkor mindannyiunk érdeke, hogy a rendőrség ezt kinyomozza” – hangsúlyozta.

(hírTV, mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.