Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Késett a körözés, megpattant a BKV-s igazgató?

<p>Még az is előfordulhat, hogy egyhetes késéssel kezdték csak keresni a nemzetközi rendőri szervek F. Zsoltot, a BKV teljesítés nélküli szerződések aláírásával gyanúsított informatikai igazgatóját. A bíróság nemzetközi körözésről szóló határozatát múlt pénteken küldték el az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumba (IRM), ahol a körözést „beillesztik a rendszerbe”. A BKV is már egy hete próbálja rendkívüli felmondással elküldeni F. Zsoltot.</p><p><strong><a href="/portal/682574">• BKV-ügyek: még nincs gyanúsított</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/681838">• Nincs európai körözés, felszívódhat az informatikai igazgató</a></strong></p>

Pálffy Lajos
2009. 12. 14. 17:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség indítványára a Fővárosi Bíróság december 11-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki F. Zsolttal szemben – közölte az MNO kérdésére a Fővárosi Bíróság sajtó- és nemzetközi kapcsolatok osztálya. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője korábban arról téjékoztatta lapunkat, hogy a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság előterjesztése végül még pénteken megérkezett a főügyészségre, melyet dél körül már továbbítottak is a Fővárosi Bíróságra.

A főügyészség szóvivője kérdésünkre elmondta, hogy ez a nemzetközi körözés tulajdonképpen egy formanyomtatvány számtalan adattal. Erre „üti rá pecsétjét” a bíróság és ezután rögtön továbbítja is az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium illetékes osztályára, ahol „beillesztik a rendszerbe”. Kérdésünkre, hogy a nemzetközi körözés „beillesztése” még pénteken megtörtént-e a minisztériumban, vagy a péntek kora délutáni „fájront” miatt erre már csak hétfőn került sor, az IRM sajtóosztályáról későbbre ígértek választ.

A BKV sajtóosztályától viszont megtudtuk, hogy F. Zsolt a cég kommunikációs igazgatóját még múlt hétfő délelőtt kereste telefonon, azonban amikor az igazgató asszony próbálta visszahívni, nem tudta elérni. F. Zsolt ugyanaznap délután a titkárnőjét SMS-ben kérte, mondja meg a kommunikációs igazgatónak, hogy megbetegedett, vélhetően a H1N1-oltástól. (Sajtóhírek szerint az ausztriai síparadicsomba bérelt magánrepülővel pihenni induló F. Zsolt keddre ígérte hazatérését, amiből természetesen nem lett semmi. Hollétéről még találgatások sincsenek.) Kérdésünkre, hogy minderről értesítették-e a rendőrséget, a sajtóosztályról azt válaszolták: nem volt ilyen kérés, de természetesen együttműködnek, és minden adatot megadnak a rendőrség számára. A sajtóosztályon még múlt csütörtökön azt is közölték, hogy a BKV megkezdte az informatikai igazgató rendkívüli felmondásának előkészítését. Hétfőn ugyanitt arról tájékoztatták az MNO-t, hogy amennyiben ez a felmondás életbe lép, azt közleményben tudatni fogják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.