időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Újabb ügyészségi vizsgálat a TMRSZ ellen

MNO
2010.01.26. 15:32

Újabb ügyészségi vizsgálat indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) működésével kapcsolatban – közölte a Legfőbb Ügyészség kedden.

A vizsgálat a szakszervezet küldöttgyűlésének határozataira irányul, és azt kell tisztáznia, hogy megfelel-e az alapszabálynak a szakszervezet működése – mondta Pálvölgyi Ferenc, a Legfőbb Ügyészség főosztályvezető ügyésze. A vizsgálat lefolytatása a TMRSZ székhelye szerint illetékes Tolna Megyei Főügyészség feladata.

Az ügyész hozzátette: a szakszervezet tagsága részéről folyamatosan érkeztek megkeresések, amelyekben kifogásolták, hogy a TMRSZ politikai párttal kötött együttműködési megállapodást. Egy másik megkeresést a szakszervezet vagyongazdálkodásával kapcsolatban nyújtottak be; a vizsgálat várhatóan február végén zárul le. Pálvölgyi Ferenc utalt arra, hogy a Legfőbb Ügyészség álláspontja szerint a TMRSZ alapszabályával ellentétes, hogy a szervezet politikai párttal működjön együtt, ezért korábban óvást nyújtott be. A szakszervezet ezt visszautasította, a következő lépés bírósági eljárás lehet – mondta.

„Jelenleg vizsgáljuk, mi lesz az ügyészségi reagálás arra, hogy nem osztották jogi álláspontunkat” – hangoztatta a Legfőbb Ügyészség főosztályvezetője. A Legfőbb Ügyészség 2009. júniusban felhívta a TMRSZ figyelmét arra, hogy fel kell bontania a Jobbik Magyarországért Mozgalommal 2009. május 18-án kötött megállapodást. Bognárné Müller Katalin, Tolna megyei főügyészhelyettes az MTI-nek elmondta: a most benyújtott 16 oldalas megkeresés a küldöttgyűlési határozatok vizsgálata mellett a szakszervezet kongresszusának összehívását kéri.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.