Csepeli szennyvíztisztító: ügyészséghez fordul a KDNP

A Budapesti Nyomozó Ügyészséghez fordul a kereszténydemokrata Wertán Zsolt Zoltán; a fővárosi képviselő szerint egy, a csepeli szennyvíztisztítóhoz kapcsolódó beruházásnál felmerülhet a jogosulatlan gazdasági előnyszerzés kísérlete.

MNO
2010. 02. 24. 10:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KDNP-s politikus szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szennyvíztisztítóhoz épített csatornánál vetődik fel a jogosulatlan gazdasági előnyszerzés kísérlete. Hozzátette: felmerülhet még az Európai Közösségek pénzügyi érdekei megsértésének kísérlete is, a szennyvíztisztító ugyanis 65 százalékban uniós támogatással épül. Wertán a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz is beadvánnyal fordul, véleménye szerint ugyanis valótlan adatszolgáltatás történt a beruházással kapcsolatban.

A kereszténydemokrata politikus kifejtette: a tisztítóhoz építendő, kapcsolódó csatornára többször hirdetett a tavalyi évben közbeszerzést a fővárosi önkormányzat szakbizottsága. Az első eredménytelen volt, a másodikra egy pályázó jelentkezett, 195 ezer eurós ajánlattal. A felhívásra csak azok jelentkezhettek, akik tagjai a beruházást végző 2005 Csepel konzorciumnak – jegyezte meg. Hozzátette: a szerződést végül mégsem írták alá, újabb eljárás következett; erre ugyanazzal a műszaki tartalommal, ugyanaz a pályázó jelentkezett, de már 245 ezer eurós ajánlattal. Mindeközben kiderült, valaki megépítette a csatornát, de hogy kicsoda és pontosan mennyiért, azt nem tudni, arról a szakbizottságot nem tájékoztatták – közölte. Megjegyezte, nem tudni azt sem, ki továbbított hamis információkat a fővárosi szakbizottságnak, ezért döntött úgy, hogy a nyomozóügyészséghez és a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordul.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.