Dobolyi: Utazásaink nagyon sokat hoznak majd az országnak

<p>Dobolyi Alexandra meg van győződve arról, hogy utazásainak „nagyon sok hozadéka lesz az ország számára”. Veres János titkárságának vezetője az egyik kereskedelmi televízióban rávilágított: főnöke nem is közpénzen utazott a kaszinóvárosba, Makaóba ugyanis Pekingből csábították át kínai üzletemberek, akik állták az út költségeit is. </p><p><strong><a href="/portal/696313">• Az MSZP és a MeH nem tudja, mit csinált a Dobolyi–Veres duó</a></strong> </p>

MNO
2010. 02. 22. 11:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jártunk Veres Jánossal Makaón – közölte a TV2 hétfő reggeli műsorában Dobolyi Alexandra. Ismét elmondta, hogy Makaó Kínához való visszacsatolásának 10 éves jubileumi ünnepségére kapott meghívót, amit el is fogadott. Veres János pedig mint Kínáért és a FÁK-országokért felelős kormánybiztos kínai üzletemberektől kapott meghívást, amit egyszer el kellett halasztani, majd Pekingben hívták tovább Makaóba, az ünnepségre.

Veres nem tagadta le a Blikknek a makaói utat, a kérdés, amire nemmel válaszolt, úgy hangzott: volt-e ön közpénzen Makaón? – emelte ki Dobolyi. Ezzel Dobolyi szerint nem azt mondta, hogy nem járt ott, csak azt állította, hogy közpénzen nem járt Makaón. „Ezek után nem értem, mi ebben a hír” – tette hozzá. A kérdésre, hogy ki fizette ezt az utat, a titkárságvezető úgy válaszolt: „Az enyémet az Európai Szocialista párt , Veres úrét pedig az MSZP, illetve a makaói szakaszt a kínai kommunista párt. Ez közpénzeket nem érintett”.

2 millióba kerülő négynapos mongóliai útjukkal kapcsolatban Dobolyi Alexandra elmondta: Mongóliában a Hotel Ulanbator nevű „műintézményben” laktak, ahol 16 fok volt, ami még így is 46-tal több, mint a kinti hőmérséklet. Az utazásból a repülőjegy került nagyon sokba, de erről sem ő, sem Veres János nem tehet, mert mint mondta, „nem mi írtuk ki a közbeszerzést, és nem mi bíráltuk el”. A minisztérium rendszere viszont olyan, hogy attól kell venni a repülőjegyet, aki megnyerte a közbeszerzést. Valószínűleg az utcáról sokkal olcsóbban el lehet intézni ezeket a dolgokat – ismerte el Dobolyi, aki szerint az utaknak „nagyon sok hozadéka lesz az ország számára”.

(tv2.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.