Példátlan súlyú vesztegetés a minisztériumban

Maffia-bűncselekmény gyanúja a Honvédelmi Minisztériumban és a tárca egyik cégénél. A Budapesti Katonai Ügyészség példátlan súlyúnak minősíti szerdai közleményében a Szekeres Imre által irányított minisztérium tulajdonában álló gazdasági társaságnál történt, a gyanú szerint üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett vesztegetést. A HM felfüggesztette a vesztegetési ügyben érintett katonákat.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/696756"><strong>• Gyanús ügyletek: Sólyom tájékoztatást kért Szekerestől<br /></strong></a><a href="http://www.mno.hu/portal/696293"><strong>• Szekeres nem adott választ a Hír Televízió kérdésére + Videó</strong></a> <a href="http://www.mno.hu/portal/696756"><strong><br /></strong></a>

MNO
2010. 02. 24. 16:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katonai ügyészségi nyomozók egyelőre öt főtisztet hallgattak ki gyanúsítottként, közöttük van a tárca védelemgazdasági főosztályának volt és jelenlegi vezetője. A közlemény érintettként említi a védelemgazdasági főosztály helyettes vezetőjét, valamint a HM egy másik cége, a Currus Zrt. vezérigazgatóját is. A Currus Zrt. a Honvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozó gazdasági társaság, melynek elnöki pozíciójára a Magyar Nemzet közlése szerint a közelmúltban Havril András volt vezérezredest, vezérkari főnököt nevezték ki.

A tájékoztatás szerint a vezető beosztású tisztek több millió forint kenőpénzt fogadtak el. A nyomozás során több kényszerintézkedés történt, őrizetbe vételek és előzetes letartóztatások elrendelésére került sor – olvasható az ügyészség közleményében.

Az érintett céget a katonai ügyészség nem nevezi meg, de a Népszava eddig nem cáfolt értesülése szerint a HM Térképészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-ről van szó. A közlemény egy nappal azután jelent meg, hogy Sólyom László köztársasági elnök hivatalába kérette Szekeres Imrét, valamint a legfőbb ügyészt és a katonai ügyészség vezetőjét.

Felfüggesztették az érintett katonákat

(hírTV/MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.