Visszalép a szocialisták terézvárosi képviselőjelöltje is?

A Fidesz–KDNP szerint ha Hagyó Miklóst – aki nem is gyanúsított – visszaléptette a képviselő-jelöltségtől az MSZP, akkor a két ügyben már gyanúsított Hatvani Csabát is vissza kellene léptetnie. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/692559" target="_blank"><strong>• „Léptessék vissza terézvárosi jelöltjüket a szocialisták”</strong></a>

MNO
2010. 02. 04. 12:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illés Zoltán, a Fidesz–KDNP VI. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: egyre nagyobb bajba kerül az MSZP, hiszen egyre több budapesti parlamenti képviselőjelöltjéről derül ki, hogy a bűnüldöző szervek figyelme kiterjed tevékenységére.

Hangsúlyozta: Hagyó Miklóst, aki még nem is gyanúsított, visszaléptette az MSZP, Hatvani Csaba, Terézváros MSZP-s alpolgármestere, parlamenti képviselőjelölt azonban két büntetőüggyel kapcsolatban is gyanúsított. Illés tájékoztatójának a végén a Fidesz sajtótermébe érkezett Hatvani Csaba is, és ott azt mondta: az ő szervezete támogatja a jelöltségét.

Illés Zoltán közlése szerint az egyik ügy – amelynek 13 SZDSZ-es, illetve MSZP-s önkormányzati képviselő az érintettje – nagy kárt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúját veti fel egy Andrássy út 47. szám alatti ingatlannal kapcsolatban.

A másik ügy felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés vádja: felmerült ugyanis, hogy Hatvani Csaba utasítást adott arra, hogy „bizonyos személyek kocsijáról a kerékbilincset vegyék le anélkül, hogy fizettek volna bírságot” – ismertette. Illés Zoltán szerint ha az MSZP nem lépteti vissza Hatvani Csabát, akkor az indításával részességet vállal a képviselőjelöltet érintő gyanúban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.