BKV-ügy: Lendvai feljelenti Répássyt és a Magyar Nemzetet

Lendvai Ildikó rágalmazásért feljelenti Répássy Róbertet, a Fidesz frakcióvezető-helyettesét és jogi eljárást kezdeményez a Magyar Nemzet című lap ellen.

MNO
2010. 03. 26. 9:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután sem a Fidesz politikusai, sem a Magyar Nemzet nem vonták vissza állításaikat, és ezekért elnézést sem kértek, bejelentem, hogy Répássy Róbertet feljelentem rágalmazásért – közölte az MSZP elnöke.

Lendvai Ildikó kifejezi abbéli reményét, hogy a fideszes politikusnak „lesz bátorsága helytállni szavaiért, és nem fog mentelmi joga mögé bújni”. Hozzáteszi: a Magyar Nemzet ellen jogi eljárást kezdeményez, mivel „jó hírnevét sértő állítást híreszteltek”, és ezt másodjára is megtették annak ellenére, hogy nyilatkozatban közölte, cikkükkel ellentétben Antal Attila vezérigazgatót nem hívta fel telefonon egyetlen ismerőse elhelyezése, különösen nem munka nélküli javadalmazása érdekében.

A Magyar Nemzet szerdán közölt interjút Regőczi Miklóssal, a BKV volt vezérigazgató-helyettesével, aki egyebek között arról beszélt, hogy a fővárosi mellett az országos politikából is érkeztek hozzá „kérések”. Példaként említette: Antal Attila volt BKV-s vezérigazgató kereste meg azzal, hogy Lendvai Ildikó egyik ismerősét kellene elhelyezni, illetve egy államtitkár vagy államtitkár-helyettes feleségét kellett alkalmazni a cégnél.

Aznap Répássy Róbert sajtótájékoztatót tartott az ügyben, ahol többek között azt mondta, ma már senki nem vitathatja, hogy az MSZP és az SZDSZ „iparszerűen lopta ki a pénzt a BKV-ból”, és az is bebizonyosodott, hogy az MSZP legfelső vezetése is súlyosan érintett a BKV-botrányban. Úgy fogalmazott, az MSZP és az SZDSZ vezetői „pénzbehajtó szervezetet” működtettek a BKV-nál, és az MSZP végleg lebukott: a párt elnöke személyesen is részt vett „a pénz kitalicskázásában”.

(MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.