Hogyan jutott lakáshoz a gyanúba keveredett rendőrkapitány?

Kérdést intézett Németh Szilárd csepeli Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd, a szövetség csepeli frakcióvezetője Tóth Mihály MSZP-s polgármesterhez Császár Mihály volt csepeli rendőrkapitány  önkormányzati ingatlanhoz jutásával kapcsolatban – értesült a Csepel.info.

MNO
2010. 03. 25. 6:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Császár Mihály neve az elmúlt héten azzal került fel az újságok címoldalára, hogy a kettős gyilkosság napján – Orosz Ferenc MSZP-s alpolgármestertől indulva – nála akart feljelentést tenni Takács József Deme Gábor és annak volt élettársa ellen azok iskolai sikkasztása miatt.

Bár aznap reggel Takács József kifejezetten abból a célból indult el otthonról, hogy a feljelentést megteszi, ismeretlen okból ez mégsem sikerült, aznap este pedig egy fiatal tanártársával együtt meggyilkolták.

A Csepel.info úgy tudja, hogy néhány hónappal a kettős gyilkosság után a csepeli rendőrkapitány megszerezte a kerület egyik önkormányzati lakásának tulajdonjogát. Ekkor Császár Mihályt már felmentették a kapitányi megbízatása alól.

Mivel ehhez az információhoz az önkormányzat Fidesz-KDNP frakciója csak a napokban jutott hozzá egy MSZP-s forrásuktól, a frakció szerda este írásbeli kérdést nyújtott be az önkormányzati ingatlan megszerzésével kapcsolatban a csepeli polgármesterhez.

A lap úgy tudja, hogy a Fidesz-KDNP-t megkereső MSZP-s informátor szerint az ingatlan kiutalásában Szenteczky Jánosnak, a csepeli MSZP elnökhelyettesének, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának is köze lehetett.

A Fidesz-KDNP csepeli képviselői a többi között arra szeretnének választ kapni, hogyan történt az említett ingatlan értékesítése, ki volt az önkormányzat részéről a döntéshozó, ki írta alá az adásvételi szerződést, és ezt milyen felhatalmazás alapján tette? Azt is kérdezik a polgármestertől, hogy vajon egyáltalán szerepelt-e az ingatlan az önkormányzat (Csevak Zrt.) által 2009-ben értékesíteni kívánt ingatlanok között, s hogy mennyiért jutott hozzá a vevő?

(csepel.info)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.