Keller közbenjárt, a család gyarapodott

<p>Akár tízszer többet érhet Keller László közpénzügyi államtitkár apósának sóskúti földje, miután veje lobbitevékenysége nyomán olyan törvényt fogadott el a parlament, hogy a helyi önkormányzat belterületbe vonhatta az ingatlant. A szocialista politikus közbenjárására 2005-ben az Országgyűlés ugyanis úgy módosította a Budapesti agglomeráció területrendezési tervéről szóló törvényjavaslatot, hogy azzal egy több mint 70 hektáros sóskúti ingatlanegyüttes építési területté való átminősítése előtt megnyílt az út.</p>

Magyar Nemzet
2010. 03. 05. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keller a módosító javaslat benyújtása előtt fel is szólalt a parlamentben. Reményét fejezte ki, hogy sikerül a sóskúti önkormányzat kérését a módosítással megfelelően kezelni. A politikus lobbitevékenységét Sóskút jegyzője a helyi időközi lap 2007. augusztusi számában köszönte meg, kiemelve, így lehetősége nyílt az önkormányzatnak arra, hogy a körülbelül 71 hektár nagyságú területtel bővítse a település gazdasági övezetét. Sóskút képviselő-testülete 2009. április 21-én vonta kereskedelmi szolgáltató gazdasági terület céljára belterületbe az ingatlanokat. Ezzel a több tulajdonos birtokában levő terület értéke alaposan megnövekedett, amelyhez az is hozzájárult, hogy időközben az évtizede ígérgetett Sóskút–tárnoki M7-es csomópont is teljes egészében kiépült. A változás haszonélvezője volt Csernyák József is, aki az egyik érintett terület, egy 3,4 hektáros ingatlan tulajdonosa, amely a változások után ma már akár százmillió forintot is érhet.

Az ügy pikantériája, hogy Csernyák József lánya, Krisztina Keller közpénzügyi államtitkársága idején a szocialista politikus titkárnője, majd 2004 augusztusa után személyi asszisztense volt, nem sokkal később pedig a felesége lett. Keller László úgy reagált a polgári napilapnak, hogy semmi köze az ügyhöz, amelyről többet is megtudhat a pénteki Magyar Nemzet cikkéből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.