Demszky bizalmasa is lobbizott

Forró Zoltán, a BKV igazgatóságának volt tagja, Demszky Gábor főpolgármester egykori kabinetfőnöke lobbizott Hagyó Miklósnál és Mesterházy Ernőnél azért, hogy az általa favorizált cégeket hirdessék ki győztesnek a Fővárosi Közterület- fenntartó Zrt. közlekedési irányítási rendszerének kialakítására kiírt milliárdos tenderén – tudtuk meg.

Magyar Nemzet
2010. 05. 10. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bielek Péter, a Fővárosi Közterület- fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatójának nyilvánosságra került rendőrségi vallomásában rátaláltunk egy mondatra, amely ez idáig elkerülte a rendőrök, az újságírók és a közvélemény figyelmét. – Úgy emlékszem, hogy Mesterházy egy Forró Zoltán nevű lobbistára hivatkozott, aki ezen két cég szerződéskötése miatt lobbizott náluk. Mesterházy és Hagyó azt kérte tőlem, hogy a Siemensszel szemben a Getronics és a Microelektronika cégeket hirdessük győztesnek – állította Bielek. Amint korábban megírtuk, a városháza két erős embere, Hagyó Miklós MSZP-s volt főpolgármester- helyettes és Demszky Gábor baráti tanácsadója, Mesterházy Ernő előre kijelölte, hogy az FKF közbeszerzéseit mely cégeknek kell megnyerniük – írja a hétfői Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.