Milliós „hálapénzek” – A kancellária is búcsúajándékot osztogatott az utolsó napokban

Az oktatási tárca után a Miniszterelnöki Hivatal is pénzosztásba kezdett a kormányváltás előtti napokban. Tízmilliót kapott a balliberális Mozgó Világ, de búcsúzóul megsegítették a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségét és a Magyar Antifasiszta Ligát is.

Magyar Nemzet
2010. 05. 31. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzesővel búcsúzik balliberális klientúrájától a Miniszterelnöki Hivatal (MeH). A kancellária honlapján nyilvánosságra hozott adatok szerint 9,9 millió forintnyi támogatást kap az MSZP közeli Mozgó Világ folyóirat, a hivatalos indoklás szerint a március és szeptember közötti számaik finanszírozására. Ez azért is különös, mert – amint arról a napokban a lap beszámolt – a folyóirat Hiller István oktatási és kulturális miniszter külön keretéből is hétmillió forintot kapott idei lapszámainak megjelentetésére. Vagyis egy időben két minisztériumtól is komoly segítséghez (összesen 17 millió forinthoz) jut az újság. A Mozgó Világ a korábbi esztendőkben is szívesen látott vendég volt a MeH és a kulturális tárca pénzcsapjainál, de emellett az MSZP pártalapítványától, a Táncsics Mihály Alapítványtól is több millió forintot kapott – írja a hétfői Magyar Nemzet, melyben bővebben is olvashat a témáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.