Szekeres örül, hogy „csak” 7 vezetőnél merült fel maffiagyanú

A sorozatos letartóztatások ellenére továbbra sem tartja gengszterszervezetnek Szekeres Imre a minisztérium vagyonkezelő cégét. A tárcavezető jó aránynak nevezte, hogy 26 ezer katonából „csak” hét vezetőnél merült fel a maffiagyanú.

MNO
2010. 05. 09. 17:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó aránynak tartja a távozó honvédelmi miniszter, hogy 26 ezer katonából mindössze 7-nél merült fel maffiagyanú. A vesztegetési ügyben az elmúlt két hétben két minisztériumi cég vezetője került rács mögé. Szekeres Imre elismerte: a tárca egyik háttérintézménye nemrég 60 millió forintot költött márkás borokra, állítása szerint ezeket a minisztérium üdülőiben árulják.

A távozó honvédelmi miniszter a győzelem napján átadott Mementó emlékmű avatásán az ott megjelent Jobbik zászlói alatt nevezte történelmi tragédiának Trianont. „Azt szokták mondani – és talán ebben nagy igazság van – , hogy az Európai Unióhoz való csatlakozásunk és a szomszédos országok unióhoz való csatlakozása lehet az első lépés ennek a történelmi traumának, ennek a tragédiának a feldolgozásában és majdan megoldásában” – fejtegette Szekeres.

Szekeres örül, hogy csak hét ember

A minisztériumnál és cégeinél feltárt korrupciógyanús ügyletek megoldásáról viszont nem szívesen beszélt a tárcavezető. Pedig maffia-bűncselekmény gyanúja miatt az elmúlt hetekben sorozatosan kerültek előzetes letartóztatásba a háttérintézmények vezetői, legutóbb a minisztérium vagyonkezelőjének, majd a fejlesztési cégének első embere. A vesztegetési ügyek ellenére Szekeres Imre továbbra sem beszél gengszterszervezetről, most is azt mondja: a tárcáját átszövő korrupciógyanús hálózatot a katonai elhárítás tárta fel, a politikai felelősséget pedig vállalja a történtekért.

„Egy 26 500 fős szervezetben 7 olyan embert illet eddig a – szeretném hangsúlyozni – gyanú, amely később vagy bebizonyosodik, vagy nem. Ez egyébként a többi emberre, többi katonára vagy minisztériumban dolgozó emberre semmilyen árnyékot nem vet. Én természetesen minden vizsgálat elé állok, és azt hiszem, hogy ennyi elég válasz önnek is” – mondta el a hírTV riporterének érdeklődésére a távozó honvédelmi miniszter.

„A borokat nem a katonák szerezték be”

Szekeres Imre elismerte, hogy a tárcához tartozó egyik cég legutóbb 60 millió forintért vásárolt márkás borokat, amelyeket most a HM üdülőinek büféiben árulnak. A távozó politikus arra hivatkozik, hogy a vásárlást közbeszerzési eljárás keretében bonyolították, a borokat pedig nem a katonák szerezték be.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.