Tagad a volt államtitkár és a vagyonkezelőre mutogat + Videó

Tagad és a vagyonkezelőre mutogat a volt külügyi államtitkár a moszkvai kereskedelmi képviselet épületének eladása ügyében. Horváthné Fekszi Márta, aki jelenleg Magyarország New-York-i ENSZ-nagykövete, azt állítja: a vagyonkezelő írásos utasítására járt el. <br /><br /><strong><a href="/portal/711908" target="_blank">• A nagykövetet az államtitkár utasította, a 10 milliárd meg elúszott + Videó</a></strong>

MNO
2010. 05. 08. 11:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


A volt államtitkár tagadja, hogy az ingatlant a 2008 őszi zárt körű pályázat kiírása előtt már eladták. Állítása szerint arról sem tudott, hogy az előleg már 2005-ben, a teljes vételár pedig 2008 tavaszán megérkezett a vagyonkezelő számlájára.

Egy, a Magyar Nemzet birtokába jutott nemzetbiztonsági jelentés szerint három adásvételi szerződés is született – egy 2005-ben, kettő pedig 2008-ban – és az utolsóval akarták lepapírozni a már korábban megvalósult eladást.

Horváthné Fekszi Márta szavainak nemcsak a volt moszkvai nagykövet, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő nyilatkozata is ellentmond. Zicherman Zsolt, az MNV Zrt. szóvivője szerint is a volt külügyi államtitkár felszólítására kezdték el 2008 nyarán az ingatlan értékesítését.

Korábban a szerződést aláíró volt moszkvai nagykövet, Székely Árpád is azt nyilatkozta, hogy a volt külügyi államtitkár utasításait követte. Az ügyészség hűtlen kezelés gyanújával nyomoz az ügyben.

- A Külügyminisztérium a vagyontörvény alapján járt el, az MNV Zrt. írásos utasítása alapján, és a vagyontanács döntése szerint. A minisztérium a vagyontanács döntése alapján egy eladásról tudott hivatalosan, ez a háromból az utolsó. A 2005-ben és 2008-ban született szerződés nem a külügyi tárca engedélye alapján történt – nyilatkozta telefonon a hírTV-nek Horváthné Fekszi Márta, volt külügyi államtitkár, jelenlegi New York-i ENSZ-nagykövet.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.